Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Lente

Het is weer zo ver! De ijskappen beginnenweer rustig aan te smelten en de sneeuwgrens trekt weer tot boven de 2000 meter. De lammetjes en kalfjes huppelen weer door de weides en de lieveheersbeestjes vliegen weer door het kantoor. Ondertussen komen de pioniers van het plantenrijk weer omhoog zetten en zijn er weer parkieten en andere leuke vogels te spotten. Dit kan maar een ding betekenen: het wordt weer voorjaar! Het klinkt misschien leuk, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. We moeten er geen gras over laten groeien en dus flink aan de slag gaan in de tuin. Omdat ik net als vele anderen heb besloten om eens flink de bloemetjes buiten te zetten wat klussen in de tuin betreft heb ik me eens verdiept in gereedschap.

Omdat ik nog zo groen als gras ben op dit gebied besloot ik mij eerst eens te verdiepen in een van de meest bekende gereedschappen voor in uw tuin: de grasmaaier. In het 18e eeuwse Londen begon men langzamerhand de gewoonte te ontwikkelen om grasvelden in parken strak en kort te houden. Dit was een vrij arbeidsintensief klusje waarbij ongeveer 50 mensen per park elke dag met de zeis in de hand er op uit trokken om de boel weer kort en klein te maaien. Omdat de behoefte toenam aan gladde velden door de introductie van sporten zoals bijvoorbeeld cricket of voetbal bleken er niet voldoende mensen in Engeland te wonen om al deze velden met de hand strak te houden. Men was dan ook heel gelukkig toen de handmaaier werd uitgevonden. Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen grasmaaiers. Men heeft zowel keuze bij de aandrijving (handmatig benzine of elektrisch).

Naast het gras verdient ook de heg aandacht. Deze vorm van erfafscheiding kan gemakkelijk worden bijgehouden door gebruik te maken van een goede heggenschaar. Een paar dingen waar je op moet letten als je de heg knipt: knip schuin (onder breed, boven smaller) zo van de struik optimaal zonlicht en wordt de begroeiing dichter. Voor een rechte haag kan het helpen om een touwtje te spannen waar je langs kan knippen.    

http://www.fuxtec.nl