Acemag

Met kunstgras nooit meer maaien

Kunstgras, je gaat het steeds meer zien. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat kunstgras vandaag de dag helemaal trendy is, maar vooral ook met het gemak van kunstgras. Ook al ga je misschien enigszins de geur van vers gemaaid gras missen, de overige positieve eigenschappen van kunstgras maken dit gemis helemaal goed.

Nooit meer maaien

Het is allereerst natuurlijk al heel prettig dat je dit gras nooit meer hoeft te maaien. Zeker in de zomermaanden kan echt gras snel uitschieten en moet je iedere keer weer met het zweet op je rug het gras op een nette hoogte krijgen. Maar dan ben je er nog niet. Ook de randjes moeten geknipt worden, je moet het gras verticuteren en zelfs af en toe bemesten. Natuurlijk ben je niet verplicht om dit te doen, maar als je het niet doet, wordt het gras er niet mooier op.

 

Altijd groen en fris

Dan de kleur van het gras. Het is moeilijk om het gras altijd groen en fris te houden, zeker als de zon al weken hoog aan de hemel staat of als het juist al weken pijpenstelen regent. Met kunstgras heb je daar geen last van. Het blijft altijd zijn groene frisse kleur houden. Geen voortdurend besproeien meer en als het heel hard regent, loopt het regenwater zo de grond in.

Weinig onderhoud

Met kunstgras hoef je ook geen molshopen te camoufleren of het onkruid ertussen uit halen. Met een goede ondergrond, zoals worteldoek of zand hou je heel veel ellende tegen. Als je kunstgras over beton of tegels gaat leggen, heb je er sowieso minder last van. Alleen moet je er dan weer rekening mee houden dat het regenwater wat minder makkelijk weg loopt. Je hebt dan echt drainagetegels nodig.

Geen invloed op hooikoorts of allergie

Een ander voordeel van kunstgras is het feit dat je gewoon dingen op het gras kunt laten staan zonder dat het gras gelijk dor wordt. Zelfs als het opblaaszwembad er een paar weken op staat, heeft het kunstgras daar niet echt hinder van. Even een bezem eroverheen en de sprietjes staan weer netjes overeind. Dit betekent ook dat je kunstgras gewoon op schaduwrijke plekken kunt leggen. Kunstgras heeft niet special de zon nodig om er zonnig uit te zien. Tot slot heeft het kunstgras nog een extra voordeel voor de mensen met een allergie. Dit gras heeft geen pollen, wat betekent dat het geen invloed heeft op je hooikoorts of pollenallergie.

Een ruime keus

Kunstgras is er in verschillende soorten. Niet alleen in diverse kleurstellingen, maar ook wat betreft de hoogte van het gras en de zachtheid is er verschil. Het ene gras is beter om op te spelen, het ander is meer geschikt voor intensief gebruik. Of je kiest voor gras voor een mooi strak gazon. Er is keus genoeg.

https://www.kunstgrasdirect.nl