Acemag

Hoe voorkomt u lekkage van uw dak

Dakdekker Amsterdam is specialist op het gebied van dakreparatie in Amsterdam, de stad met een veelheid aan verschillende daken. Oude-, nieuwe-, platte- en puntdaken, die allemaal te maken kunnen krijgen met daklekkage, vaak veroorzaakt door storm en regen. Storm, die tegels van het dak blaast, verrot hout waar bij regen op den duur water doorheen sijpelt. De dakdekker komt direct in actie als u lekkage dak in Amsterdam heeft, want de lekkage kan waterschade aan muren, vloeren of meubels veroorzaken wat veel, vaak onvoorziene kosten met zich mee brengt. Zaak is om dan snel in te grijpen en het dak te repareren. Nog beter is het om dergelijke lekkages te voorkomen. Dakdekker Amsterdam heeft wat praktische tips voor u.

Wat u zelf kunt doen om schade te voorkomen

Om uw dak vrij van lekkage te houden kunt u een aantal dingen eenvoudig zelf doen zoals het dak goed schoonhouden. Ruim losse rommel op het dak op, zoals rondzwervende blaadjes en takken. Doe dit in de herfst regelmatig maar loop ook in de rest van het jaar af en toe een keer uw dak na. Verwijder mos van uw platte dak maar ook op een schuin dak met dakpannen komt mos vaak voor. Ook daar moet het mos grondig verwijderd worden.

Zomerse warmte

Nu de zomers warmer worden is lekkage door de hitte ook iets om goed in de gaten te houden. Als het lang achter elkaar warm is wordt het dak steeds gloeiend heet waardoor het dakleer vrij gemakkelijk kan scheuren. Door af en toe koud water op uw platte dak te spuiten koelt uw dak af, waardoor de kans op scheuren wordt beperkt.

Controle op uw dak

Als u uw platte dak controleert loop dan voorzichtig, want een bitumendak is kwetsbaar. Verwijder losse steentjes, ga er niet op staan, want dan kunt u zelf schade veroorzaken. Het losse steentje kan door de druk van uw schoen een scheurtje of gaatje achter laten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Inspecteer uw dak regelmatig, kijk nauwkeurig of alles er nog goed uitziet.

Wat wij kunnen doen om lekkage te voorkomen

De randen en de dakdetails van een plat dak verdienen extra aandacht. Dakdetails zijn de plaatsen waar aansluitingen als hemelwaterafvoeren, lichtkoepels, ontluchtingen, hoeken, muuraansluitingen en dergelijk zitten. Die plaatsen zijn extra kwetsbaar. Door temperatuurwisselingen kunnen juist op de randen en bij de dakdetails makkelijk scheurtjes ontstaan. U kunt dit natuurlijk zelf nakijken, maar een ervaren dakdekker is hierin gespecialiseerd en ziet niets over het hoofd. Zij kunnen regelmatig uw dak controleren en uw dak onderhouden zodat het in goede staat blijft.

Dakdekker Amsterdam

Een plat dak gaat tientallen jaren mee als het goed onderhouden wordt. Met dit onderhoud spaart u veel geld uit, want lekkages worden hiermee voorkomen. Wilt u een lekkage dak in Amsterdam voorkomen dan bent u bij Dakdekker Amsterdam op het juiste adres. Zij kunnen u goed adviseren en het jaarlijks onderhoud aan uw dak vakkundig uitvoeren. Hier kunt u meer informatie vinden over deze vakkundige en betrouwbare dakdekker, die in de loop der jaren een goede naam en veel vakkennis heeft opgebouwd in Amsterdam. Bekijkt u rustig de informatie of laat u vakkundig door hen adviseren over de mogelijkheden want met een goed onderhouden dak houdt u uw bezittingen droog.

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/