Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Tips voor een beter en gezonder gazon

Is uw gazon nog bruin en levenloos ondanks uw inspanningen om het gras te onderhouden? Vraag je je vaak af wat je buurman doet om zijn tuin groen en levendig te houden? Als u ‘ja’ antwoord op deze vragen, dan is dit artikel iets voor u. Vandaag bespreekt dit artikel enkele praktische tips over hoe je goed voor je gazon kunt zorgen. Lees verder en ontdek wat deze tips zijn.

Geef regelmatig water

Geef uw gazon regelmatig water. Net als planten heeft gras water nodig om te overleven. Het is vanzelfsprekend dat u uw gazon regelmatig water geeft om te voorkomen dat het uitdroogt. Houd er echter rekening mee dat verschillende soorten gras, verschillende waterbehoeften hebben. De Kikuyu-grasmat kan bijvoorbeeld lange droge plekken overleven, maar dit specifieke gras houdt van water. Als je het vaak en te veel water geeft, kan het heel snel groeien. Zorg er dus voor dat u het type gras bepaalt dat op uw gazon groeit en dienovereenkomstig water geeft.

Geef je gazon het gehele jaar aandacht

Als u wilt dat uw gazon er goed uitziet of zelfs beter uitziet dan dat van uw buren, moet u er altijd rekening mee houden dat een goed onderhoud van de grasmat een taak van een jaar is. Je onderhoudt je tuin niet alleen als het mooi weer is. Om ervoor te zorgen dat uw grasmat het wisselen van de seizoenen zal overleven, moet u alle nodige voorbereidingen treffen. De herfst is bijvoorbeeld de ideale tijd om je gazon te bewerken en jegrasland klaar te maken voor de winter. Wanneer de lente komt, moet u ook zorgen voor uw gazon om de groei van nieuw gras te bevorderen. En tijdens de zomer, wanneer de temperaturen hoger zijn, moet u uw gazon vaker water geven om te voorkomen dat het uitdroogt.

Laat het gras ademen

Het luchten van uw gazon is een belangrijk, maar een vaak over het hoofd gezien, aspect van grasonderhoud. Wanneer u uw gazon uitlucht, plaatst u eigenlijk gaten in de grond. Hierdoor kan frisse lucht en voedingsstoffen de wortels van het gras bereiken. Afgezien van dat, helpt het ook het gras meer water te absorberen. Laat de graszoden dus af en toe ademen. Het houdt niet alleen uw gras gezond, het zorgt er ook voor dat uw gazon alle voedingsstoffen die het nodig heeft, opneemt. 

Blijken deze tips toch niet voor u te zijn om wat voor een reden dan ook, maar wilt u wel naar wat mois en groens kunnen kijken? Dan moet je graszoden kopen!