Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Foto's PompCup Heino 2015 Internationaal jeugd voetbal toernooi

De 12 editie van de PompCup alweer!

Traditiegetrouw vind tijdens het pinksterweekend in het dorp Heino, iets ten Zuid Oosten van de stad Zwolle, de PompCup plaats. Dertien leden van de Voetbal Vereniging Heino, hierna genoemd vvHeino, vormen de Crew die samen met zo’n 230 vrijwilligers het toernooi organiseren. Het is een internationaal voetbaltoernooi voor de jeugd tot 18 jaar en vind plaats op sportpark ‘De Kampen’ op 200 meter van het centrum van het dorp Heino.

 

Het Sallandse dorp is ideaal gelegen voor een dergelijk toernooi door de aanwezigheid van ondermeer de groepsaccomodatie ‘Summercamp Heino’ of zoals de Heino-ers het noemen: de Schaarshoek. Summerkamp Heino biedt plaats aan zo’n 1000 jongeren en hun begeleiding en heeft de capaciteit voor catering, sport en spel, een groot zwembad, een discotheek en een bar, evenals diverse buiten activiteiten. De accomodatie ligt eveneens op loopafstand van het park.

Fotograaf Heino

Van de 12 jaren dat de PomCup nu gehouden wordt in Heino legt fotograaf Vincent Hartman van de eveneens vlakbij gelegen fotostudio STUDIOVHF het gehele toernooi al 6 jaren op de gevoelige plaat vast. De van orgine Zwolse fotograaf heeft zijn studio begin 2006 naar Heino verplaatst om verdere groei van het fotografiebedrijf mogelijk te maken.

Dit keer echter werd de studio vertegenwoordigd door een andere fotograaf dan Vincent zelf, want hij had een antal weken daar voor zijn been gebroken. STUDIOVHF werkt met 1 fulltime fotograaf, 1 part-time fotograaf en een stagiair, zodat enige flexibiliteit in inzetbaarheid van de fotografen mogelijk is. De zesde PompCup werdt dan ook vastgelegd door Thomas Feickens, stagiair van de Fotovakschool. STUDIOVHF biedt een stageplaats fotografie aan gemotiveerde fotografie studenten. Deze 6e PompCup is tot volle tevredenheid van de organisatie en de deelnemende teams door hem vastgelegd.

(een impressie van de opening van de PompCup in 2010)

PompCup Heino

De PompCup wordt doorgaans bezocht door teams uit Duitsland, Belgie, Denemarken, Frankrijk en Nederlannd. Ook een Schots team heeft een keer deelgenomen, maar de vrije dagen zoals wij dat hier gewend zijn met Pinksteren komen niet altijd overeen. bovendien hebben een Schotten een lange (en dure) reis te maken. 

De PomCup wordt georganiseerd in samenwerking met de Euro-Sportring. Euro-Sportring organiseert meer dan 130 internationale jeugdvoetbaltoernooien, meisjes voetbaltoernooien, senioren voetbaltoernooien en handbaltoernooien. Wat de organisatoren met elkaar delen is hun liefde voor de sport en het Verlangen naar internationale verbroedering.

Ook de PompCup 2016 zal weer worden gefotografeerd door een of meerdere fotografen van STUDIOVHF. De foto’s van de afgelopen jaren zijn te zien via onderstaande link.

 

https://www.studiovhf.com/blog/pompcup-heino