Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Facepaint

Facepaint

Facepaint is het schminken van het gezicht. Een dunne laag “verf” op de huid aanbrengen die ervoor zorgt dat de uitstraling van het gezicht veranderd.

Waarom kiezen voor Facepainting?

De keuze om alleen het gezicht te schilderen heeft meerdere redenen. De meeste eenvoudig reden is dat dit deel van het lichaam meestal niet bedekt is. Het is dus geen schaamte kwestie voor het model. Daarnaast heeft het gezicht veel uitingen van mimiek en allerlei vormen die bijna bij niemand identiek zijn. Facepainting zorgt om die reden voor veel uitdaging.

De mogelijkheden voor het gezicht zijn eindeloos. Zo kan het gezicht omgetoverd worden in een bekend masker van een held. Kan er mooi kunstwerk van het gezicht worden gemaakt of, en dit vooral bij kinderen erg populair, kan er een kop van dier worden geschminkt op het gezicht. Dit zijn zo een paar voorbeelden.

Facepaint middelen

Er zijn veel middelen die gebruikt worden bij facepainting. Niet alleen de materialen maar ook het gereedschap speelt een belangrijke rol. De materialen ook wel middelen genoemd bestaan uit de volgende mogelijkheden. Tekst muurstickers

–       Schmink

–       Make up

–       Foundation

–       Removers

–       Glitters

Schmink is eigenlijk het hoofdbestanddeel bij facepainting. Onder de schmink brengt men een foundation aan. Die huid beschermd tegen invloeden van de schmink. Het zorgt ervoor dat hij glad wordt waardoor de schmink geleidelijk wordt aangebracht. Bovendien maakt het de schmink eenvoudiger te verwijderen. De make up zorgt de laatste accentuering. Daarbij worden ook veel glitters gebruikt. Dit zorgt voor een extra glans die bepaalde effecten van de schmink positief benadrukken. Glitters zijn hele kleine glinsterende deeltjes. Tot slot removers worden zoals de naam het al aangeeft gebruikt om de schmink weer van het gezicht te verwijderen. Een goede remover zorgt voor de balans in het gezicht. Modellen die vaker geschminkt worden omdat ze voor verschillende reportages werken krijgen zo minder tot nagenoeg geen huid irritatie. Belangrijk om je werk langdurig professioneel uit te kunnen voeren. Daarnaast is het van belang om zo vaak en goed mogelijk het gezicht te reinigen om geen problemen met de schmink te krijgen. Gebruik er van is niet schadelijk mits uiteraard op de juiste manier wordt toegepast.

Facepaint gereedschap

Goede penselen en sponsen zijn van onschatbare waarde. Welk gereedschap wordt gebruikt hangt helemaal samen met de techniek die wordt gebruikt door visagiste. Er zijn veel techniek mogelijk bij facepaint. Voorbeelden hiervan zijn deppen met een spons en strepen met een penseel. Voor goed advies hierover vraag een expert. Compleet aanbod aan muurstickers en muurdecoratie

http://www.mooiemuurstickers.nl/