Ace Magazine
Image default
Fotografie

Geld Verdienen Met Fotografie

GELD VERDIENEN MET FOTOGRAFIE – DEEL 1

Beste vrienden van goede fotografie,

Nieuwe maand, nieuwe mogelijkheden! Om u te helpen uw volledige potentieel vanaf nu te realiseren, hebben we vandaag de eer en in de volgende thuiswerk blog posts om u tips te geven over hoe u het meeste uit de fotografie kunt halen.

Stefan Steinbach maakt de start. De fotograaf uit Stuttgart is een fotograaf en webdesigner gespecialiseerd in profielfoto’s – en onthult zijn negen tips om meer geld te verdienen met fotografie!

GELD VERDIENEN MET FOTOGRAFIE

Je bent een hobbyfotograaf of zelfs een professionele fotograaf, maar je verdient niet echt iets met je foto’s? Gewoon net genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen, nietwaar? Dan is er zeker iets mis. En het zijn niet alleen de anderen of de ongunstige omstandigheden, maar ook jij.

Voor perfecte foto’s

Je kwam hier terecht omdat je op zoek was naar een manier om geld te verdienen met fotografie. Het gaat er niet zozeer om of je goede foto’s maakt, maar of en hoe je je mogelijkheden gebruikt. En er zijn vele manieren om genoeg geld te verdienen met fotografie en je foto’s. U alleen beslist of u van uw fotografie kunt leven. Dit is een principe dat je je moet internaliseren voordat je begint met het implementeren van mijn tips voor jezelf.

De grote vraag is altijd: Wat bent u bereid te investeren?

Misschien komt dit je bekend voor. Je hebt een nieuwe baan gekregen, en je was er zo enthousiast over. Maar al tijdens de opnames komen de extra wensen van de klant geleidelijk binnen. En in een mum van tijd zijn de geplande vier uur veranderd in zes of zelfs acht uur. Daarnaast is er de postproductie – en nu al is de droombaan een horrorbaan geworden. Ik heb dit spel een paar keer meegemaakt, en ik weet dat ik niet alleen ben. Bijna elke creatieve persoon heeft dit al eens eerder of vaker meegemaakt. We zijn immers afhankelijk van orders.

Om niet zo afhankelijk te zijn van elke bestelling, besloot ik om op een andere manier geld te verdienen met mijn capaciteiten. Om goed beloond te worden met de bestellingen las ik enkele boeken over distributie en verkoop, wat me veel geholpen heeft. De juiste strategie is erg belangrijk om geld te verdienen met fotografie. Je moet ze voor jezelf vinden en je moet je er dan aan houden. En denk niet voortdurend aan geld – vooral als je het niet hebt. Ik weet dat het moeilijk is, maar het is prima.

Hier zijn negen tips van mij over hoe je geld kunt verdienen met fotografie.

Geld verdienen met fotografie

TIP 1: BESTELLINGEN

Het is de klassieke manier. Mond-tot-mondreclame is de beste manier om orders te krijgen. Na verloop van tijd ontwikkelt zich een dergelijk netwerk. Of u kunt zich aansluiten bij een zakelijk netwerk zoals BNI. Deze kosten geld, maar zijn zeer effectief.
Als u nog steeds ideeën en suggesties nodig heeft, bezoek dan Michael Omori-Kirchner.

TIP 2: FREELANCERPORTALEN

Lange tijd heb ik niet veel nagedacht over deze portalen, vanwege prijsdumping en exploitatie en dat alles. En toen ik het probeerde, was ik eerst erg sceptisch. Ik heb me vervolgens ingeschreven bij Twago en heb mijn eerste bestellingen zeer snel ontvangen. Er zijn hier echter minder foto-bestellingen, eerder IT, webdesign en grafische vormgeving. Maar aangezien alle fotografen van vandaag de dag Photoshop aankunnen, zie ik geen enkel probleem.
Het is belangrijk dat je bij dergelijke portalen geen standaardtekst aanneemt voor je aanbod, maar jezelf echt een beetje moeite geeft en probeert je prestaties ter zake te brengen.

TIP 3: STOCKFOTO’S

Hier verdien je geld met de massa van je foto’s. Maar het kan de moeite waard zijn. Dit blijkt uit het voorbeeld van Robert Kneschke, die een succesvolle Duitse stockfotograaf is.

TIP 4: PRINT

Er zijn hier verschillende aanbieders. Een daarvan is Zoomwork; het geeft u de mogelijkheid om een winkel te runnen, de prijzen voor de prints die u zelf kunt bepalen. Natuurlijk, Zoomwork vereist ook een paar procent, maar dat is eerlijk. Je hoeft je er geen zorgen over te maken. Gewoon een foto uploaden, de prijs bepalen en je bent klaar.

TIP 5: UDEMY

Dit is een platform waarop u ook video’s kunt uploaden en verkopen. Vergelijkbaar met Video2Brain. Er kan hier iets goeds gebeuren.

TIP 6: EBOOK

Eigenlijk wil je al een lange tijd een boek schrijven. Denk niet meer na, doe het gewoon. Met Amazon KDP, bijvoorbeeld, is het vrij gemakkelijk. Misschien kunt u een gids schrijven met de beste fotoplekken in uw regio. Een paar foto’s, een paar teksten en je eerste werk is klaar. Zet het geheel om in een eBook en upload het naar de Amazonewinkel. Daar ga je. Het verdient niet echt veel geld, maar het is cool.

TIP 7: AANBEVELING MARKETING (AFFILIATE)

Dit is een goede bron van geld als u een goede verkeer op uw blog heeft. U hoeft alleen maar de dingen aan te bevelen die u voor uw werk gebruikt. Je krijgt een kleine commissie van de aanbieder, de klant betaalt geen cent meer voor zijn goederen. Een deal voor beide partijen. Als je alleen dingen aanbeveelt die je zelf gebruikt of waarvan je denkt dat ze goed zijn, dan is daar niets mis mee. Maar omdat veel mensen dat niet doen, is het in diskrediet geraakt.

TIP 8: WORKSHOPS

Persoonlijk wil ik in de toekomst meer mee doen. Ik denk echt dat het een goede manier is om mijn kennis door te geven en tegelijkertijd geld te verdienen.

TIP 9: T-SHIRTS

Mooie vakantiefoto’s, misschien van het strand, of foto’s van graffiti zijn bijzonder geschikt als opdruk op een T-shirt, op tablet- en laptoptassen, mobiele telefoonhoesjes en wat er nog meer kan worden afgedrukt. Er is een groot aanbod aan winkels, die u kunt gebruiken en die ook de volledige afwerking voor hun rekening nemen. Zazzle is zo’n leverancier die ik zelf heb gebruikt en ik was blij met de prestaties ervan. Een andere aanbieder is Spreadshirt.

BONUSTIP MENDR

Deze service is voor alle beeldredacteuren. Hier kunt u het steeds opnieuw bekijken. Klanten uploaden hun beelden en geven aan wat ze willen bewerken. De meeste dingen zijn banale dingen, zoals het verwijderen van mensen op de achtergrond of het veranderen van de kleur van een T-shirt. Voor elke verwerking krijg je een kleine vergoeding, niet veel, maar een goede activiteit voor de zijkant.

CONCLUSIE

Het is niet zo moeilijk om van fotografie de kost te verdienen. Je hoeft alleen maar gebruik te maken van de mogelijkheden,
die er zijn. En het allerbelangrijkste is dat je nu moet beginnen. Probeer het gewoon uit om uit te vinden wat het beste bij je past en je het meeste plezier geeft.

GELD VERDIENEN MET FOTOGRAFIE – DEEL 2: ZELFSTANDIG ONDERNEMERSCHAP

Vandaag volgt deel twee van onze serie “Verdien geld met fotografie”. En je krijgt geen tips van niemand anders dan Peter Atkins – die onder andere al is uitgeroepen tot fotograaf van het jaar.
De sympathieke fotograaf is al meer dan tien jaar succesvol zelfstandig ondernemer. Hij vestigde zich met zijn fotostudio in München en heeft sindsdien de fotografische industrie verrijkt. En vandaag heb je de eer om te leren van zijn ervaring!

Peter, hoe ben je in de fotografie gekomen?

Ik heb altijd van analoge fotografie gehouden. Toen de fotografie eindelijk digitaal werd, dacht ik bij mezelf: “Nu of nooit”. – en begon mijn eigen bedrijf.
Ik dacht dat alle fotografen bij nul beginnen. Dat was een vergissing: de meeste fotografen zijn pas jaren later van nul begonnen.

Waar neem je je foto’s? Je hebt veel foto’s van Fotolia, ben je nooit buiten adem geraakt?
Meestal fotografeer ik in mijn atelier in München Bogenhausen. Ook maak ik graag foto’s op uitstapjes, buiten en in hotels – daar verzamel ik altijd nieuwe inspiratie.

Analoge apparatuur voor unieke foto’s!

Welke apparatuur gebruikt u om uw werk op te nemen?

Ik heb alles geprobeerd, zelfs het middenformaat. De Canon 5D met de 85mm USM L is echter mijn favoriet.

En wat vind je het leukst om te fotograferen?

Ik maak graag portretten van heel interessante mensen en reclame. Maar de zonsopgang bij een bergmeer is nog steeds de grootste als de top wordt weerspiegeld in het water en ik een vers gezette koffie drink.

Heeft u speciale tips voor diegenen die van hun hobby hun beroep willen maken?

Tien dingen waar je als freelance fotograaf zeker rekening mee moet houden zijn naar mijn mening de volgende:

1, je hebt een echt concept nodig. U hebt een goed doordacht bedrijfsmodel nodig – u hoeft niet eens uw eigen bedrijf te starten zonder dat u dat nodig hebt. Praat over uw concept met ervaren fotografen en krijg tips van hen.

2. Houd de kosten laag, zoek een goedkope werkplek en maak optimaal gebruik van uw apparatuur.

3, begin niet tot je minstens drie vaste klanten hebt.

4. u moet naar uw klant luisteren en vragen stellen voordat de bestelling wordt geplaatst. Formuleer dan wat je voor hem doet en wat je niet doet. Uw klant moet weten wat hij krijgt en wat hij niet krijgt. Denk aan contant geld, vooruitbetaling, etc. vooraf. Ik geef de beelden en beeldrechten bijvoorbeeld pas vrij als er voor de beelden is betaald.

Kijk naar anderen, maar kopieer ze niet en schrijf je eigen regels. Hoe lang bewaar je de foto’s? Wanneer krijg je je geld? Wanneer heeft de klant recht op de foto? Wat als de klant de bestelling annuleert? Dit zijn allemaal zaken die je zelf kunt bepalen – en die je moet doen voordat de eerste opdracht is afgerond.

Peter’s favoriete apparatuur en meer!

5. het maximaliseren van uw inkomen, werk bijvoorbeeld in het weekend. En houd je uitgaven zo laag mogelijk. Stel uw grote uitgaven altijd vier weken uit – misschien heeft u ze niet eens meer nodig. Koop alleen wat je echt nodig hebt! Vooral in het begin van je zelfstandige activiteit als fotograaf is kostenoptimalisatie super belangrijk.

6. Je hebt een marktomroeper nodig. Kom meer te weten over online foto’s verkopen, lees er veel boeken over. En gebruik het Instagram ‘gratis’, YouTube, Facebook. Gebruik niet alle kanalen. Specialiseer je. Maar je hebt zeker een marktomroeper nodig als je als zelfstandige wilt werken!

7. Verkoop jezelf niet te goedkoop of voor niets! Verlegen als de duivel het heilige water. Als je dat doet, heb je geen waardering voor mensen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen hoe moeilijk het is om daar uit te komen….

Mijn tip: in plaats van gratis foto’s aan te bieden, bied ik gratis nieuwsbrieven aan.

Houd je niet vast aan diplomas

8. Als fotograaf is het niets waard. Het is misschien goed voor je ego, maar uiteindelijk interesseert het de klant niet veel. Mentoren of een stage bij de ‘master of your industry’ zijn veel doorslaggevender en waardevoller voor jou! 

9. Het is niet goed als je geen netwerk hebt. Creëer een netwerk – en een echt netwerk. Uitwisseling tussen ondernemers met dezelfde problemen is belangrijk en nuttig, vooral als u net een eigen bedrijf begint.

10. Een goede belastingregeling is van groot belang! Je moet al je uitgaven opschrijven; kwitanties en rekeningen zijn essentieel!
Wat verdient u? Waar verdien je het meeste geld? Waar investeert u het meeste werk en heeft u de meeste stress? Schrijf deze dingen voor jezelf op en trek nieuwe conclusies.

Verzamel alle factuurdocumenten en ontvangstbewijzen. Zet ze allemaal in het belastingsvak, u kunt er de inkomsten en uitgaven invullen. Gebruik dat! Dat is echt een van de belangrijkste punten!
Bedenk of u een belastingaccountant of een accountant wilt. Een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. En denk er ook over na of u uw vak als ambachtsman of kunstenaar registreert en zelf aan de slag gaat.

https://www.thuiswerkeninpakwerk.nl/fotos-verkopen-stock/