Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Jelly Bean Boozled, het smerigste spelletje ooit!

Durf jij het aan? De Jelly Bean Boozled Challenge? Met dit enorm populaire en ontzettende smerig spelletje, is het de bedoeling dat je de uitdaging aan gaat met iemand van je vrienden of familie. Bij de uitdaging moeten telkens Jelly Beans worden gegeten. Dit klinkt op zich niet zo verkeerd maar de uitdaging zit in de smaak van de Jelly Bean. Naast allerlei heerlijke Jelly Bean Boozled smaken, zitten er ook een aantal hele vieze smaken tussen.

Jelly Bean Boozled Challenge

Hoe werkt het spel? Nou, heel erg simpel. Je draait aan een rad welke bij het originele spel wordt bijgeleverd en die wijst vervolgens naar een bepaalde kleur Jelly Bean. Deze Jelly Bean kan smaken als een hele normale Jelly Bean, maar kan bijvoorbeeld ook smaken naar stinkende sokken of kots. Niet je favoriete smaak toch? Je moet de Jelly Bean opeten, anders heb je verloren. Wie geeft zich als eerste over?

De smerige Jelly Bean smaken die je kunt verwachten

In de Bean Boozled Challenge draait het natuurlijk om de enorm vieze smaken. Het is dan ook de kunst om telkens de lekkere smaken er uit te kunnen pakken maar dit gaat toch bijna altijd wel een keer mis. Hieronder een lijst met Jelly Bean smaken die in het spel zitten.

 1. Tutti-Fruitti or Stinky Socks
  De naam zegt het al. Tutti-Frutti of stinkende sokken. Maak je de juiste keuze?
 2. Lime or Lawn Clippings
  Limoen of gemaaid gras? Je hebt vast nog nooit gras gegeten en dit zul je vast ook niet met plezier doen. 
 3. Buttered Popcorn or Rotten Egg
  Beboterde popcorn of rotte eieren? De smaak van rotte eieren gaat door merg en benen. Heb je pech? Eet smakelijk..
 4. Berry Blue or Toothpaste
  Blauwe bes of tandpasta? De Jelly Bean met een tandpasta smaak is waarschijnlijk een van de minst smerige opties van de vieze Jelly Beans maar als je deze te vaak geproefd hebt zul je ook hier een rare bijsmaak aan overhouden.
 5. Peach or Barf
  Perzik of kots? De Bean Boozled Challenge is vooral om deze combinatie bekend geworden. De Jelly Bean met een kotssmaak is voor de meeste mensen die deze uitdaging zijn aangegeven de meest smerige Jelly Bean uit het spel. Na het eten van deze Jelly Bean kampten veel spelers met kotsneigingen.
 6. Chocolate Pudding or Canned Dog Food
  Chocolade pudding of hondenvoer in blik? Wie wil er nou geen chocolade pudding proeven. Heb je pech en kies je voor de hondenvoer smaak? Dan wensen we je veel succes. Dit  kon nog wel eens een moeilijke Jelly Bean worden om door te slikken.
 7. Juicy Pear or Booger
  Sappige peer of snotjes? Ah snotjes. Bah!
 8. Caramel Corn or Moldy Cheese
  Popcorn met karamel of muffe kaas? Alleen het idee al.
 9. Coconut or Baby Wipes
  Kokosnoot of babydoekjes? Ooit babydoekjes geproeft? Vast niet toch?
 10. Licorice or Skunk Spray
  Drop of Skunk Spray? Ooit een scheet van een stinkdier geroken? Ja? dan zul je de smaak vast herkennen. Nee? Dan zul je de smaak vast niet meer vergeten.

Het ontstaan van het spel

De Jelly Bean Boozled Challenge is in 2008 ontstaan in Wisconsin. Het spel is bedacht en wordt geproduceert door The Jelly Belly Candy Company. Het spel is vanaf het eerste moment al ontzettend populair in de Verenigde Staten. Sinds kort wordt het spel ook in Nederland verkocht en net als in de Verenigde Staten is het spel hier ook enorm populair, vooral onder de jeugd. Op internet zijn heel veel filmpjes te vinden van vrienden die met elkaar de uitdaging zijn aangegaan. Snoepwinkels zoals Jamin kunnen de verkoop niet eens aan. Zodra er weer een voorraad binnen komt, is deze binnen no time weer verkocht.

http://mijnsnoepwinkeltje.nl/