Ace Magazine
Image default
Sport

Hoe begin je met de sport squash?

Hoe begin je met de sport squash?

Squash is een sport waarbij twee mensen tegen elkaar spelen met ieder het doel zoveel mogelijk punten te scoren. Een punt wordt gescoord door de bal twee keer te laten stuiteren voordat de tegenstander er is. Door de bal hard en laag te slaan kan er een aanvallend spel wordt gecreërd. Er zijn uiteraard meerdere manieren om de tegenstander te verslaan. Dit kan ook worden gedaan door de bal hoog te slaan en het spel te vertragen.

Maar, wanneer je net met de sport begint, klinkt dit natuurlijk allemaal heel lastig. Het is namelijk een sport die heel snel gaat en beide personen die het spelen moeten constant scherp zijn om op tijd bij de bal te komen (voordat deze twee keer stuitert). Om een aantal tips te geven aan het begin van je carriére als squashspeler. Iedere speler gebruikt hierbij een squash racket.

Een aantal tips om te squashen

De persoon die de punt wint mag serveren. Dit wordt steeds aan de andere kant gedaan van het veld wanneer deze persoon nog een punt wint. Wanneer je als speler zijnde het eerste punt wint mag je zelf kiezen van welke kant je gaat serveren.

Om een punt te winnen moet de bal twee keer stuiteren voordat de tegenstander er is. Om een game te winnen moet dit 11 keer gebeuren. Een game moet altijd met twee punten verschil worden gewonnen.

Tijdens squash is het belangrijk om de ogen altijd op de bal te houden. Door dit te doen kan je als speler zijnde altijd zien waar de bal heengaat en hier dan tijdig op anticiperen. Dit zal ervoor zorgen dat je op tijd bij de bal kan zijn om deze goed te kunnen slaan.

De eerste keren squashen

De eerste keren squashen zijn altijd de moeilijkste keren. Dit komt doordat je nog niet alles van het spel weet. Belangrijk is om voordat het spel begint een lange en goede warming-up te doen. Wanneer het spel begint moet je gelijk erg intensief bewegen en snel bij de bal komen om deze in het spel te houden.

Daarnaast is het een handige tip om de bal eerst goed warm te maken voordat het spel begint. De reden hiervoor is dat wanneer de bal warm is deze hoger stuitert wanneer de grond wordt geraakt. Hierdoor wordt het spel een stuk aangenamer.

Om te beginnen met squash kun je ervoor kiezen om een eigen squash racket aan te schaffen. Dit kan worden gedaan bij een squashwinkel zoals www.qss-squash.nl.

https://www.qss-squash.nl