Ace Magazine
Image default
Internet

E liquid soorten en merken

Rookt je elektrisch en ben je bekend met de soorten e liquid? Dan is online e liquid kopen een stuk makkelijk dan naar de winkel gaan. Online kopen is niet alleen makkelijker, maar het assortiment van de soorten e liquids is ook een stuk ruimer dan die je in de winkel treft. Één van de bekendste online winkels op het gebied van elektrische sigaretten en alle toebehoren is natuurlijk ea-sigaret.nl. Wanneer je bij hen wat besteld boven de €50 wordt het ook nog eens gratis verzonden.

Waaruit bestaat e liquid?

E liquid bestaat voornamelijk uit PG en VG. Naast deze ingrediënten worden er aroma’s, gedestilleerd water en eventueel nicotine toegevoegd. De Nederlandse overheid stelt strenge eisen aan de productie van elektrische sigaretten en alles wat daarbij hoort. Dit alles om ervoor te zorgen dat je een veilig product ontvangt.

Elk merk kan verschillende PG en VG verhoudingen hebben. Deze verhouding bepaald grotendeels de manier van dampen. Een goede e liquid wordt beoordeeld op welke verhouding deze heeft. Dus hoeveel PG en VG zit er in de vloeistof. De meest gebruikte vloeistof bevat 50% VG omdat deze wat zachter is en deze in meer smaken is te verkrijgen. De PG zorgt voor een kriebel in je keel en creëert daarnaast ook de smaak van de vloeistof. Een hogere VG kan er dus voor zorgen dat de smaak wat milder wordt. Iedere e-roker heeft een eigen voorkeur en het is dus niet op voorhand te bepalen wat iemand fijn vindt. Hieronder staat een overzicht met alle liquidverhoudingen:

  • 100%PG
  • 100%VG
  • 15%PG / 85%VG
  • 20%PG / 80%VG
  • 22%PG / 78%VG
  • 30%PG / 70%VG
  • 35%PG / 65%VG
  • 50%PG / 50%VG
  • 70%PG / 30%VG en;
  • 80%PG / 20%VG

Soorten en smaken e liquid

Zoals eerder vermeld heeft een online winkel een veel grotere opslag dan een winkel. Hierdoor is online het assortiment vele malen groter en kun je kiezen uit meer dan 650 soorten e liquid. Zo zijn er vele smaken te verkrijgen, denk hierbij aan:

–          Fruitsmaken zoals: aardbei, appel of banaan

–          Frisse smaken zoals: menthol of pepermunt

–          Traditionele smaken zoals: tabak en vanille

–          Bijzondere smaken zoals: drop, cola, bubblegum of cappuccino

E liquid met of zonder nicotine

Algemeen bekend is dat nicotine een verslavende werking heeft. In tegenstelling tot de tabak sigaret kun je met de elektrische sigaret afbouwen met nicotine. Je kunt namelijk een e liquid kopen waar minder nicotine inzit. Op deze manier kun je steeds verder afbouwen tot je helemaal geen nicotine meer inneemt.

Als je graag een goede e liquid wil kopen dan kun adviseren wij om zeker even de website van ea-sigaret te bezoeken. Deze heeft niet alleen talloze smaken en merken, maar je hoeft daar ook niet gelijk een vermogen uit te geven. Ook wordt de vloeistof snel geleverd en ben je ervan verzekerd dat je kwaliteit koopt.