Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn vlekken die het gezicht en het lichaam vaak wat minder mooi maken. De meeste mensen zijn de pigmentvlekken dan ook liever kwijt dan rijk. Toch is het niet altijd even makkelijk om van de vlekken af te komen. Dit komt doordat de pigmentvlekken het gevolg zijn van een natuurlijk lichamelijk proces. De pigmentcellen hebben de taak pigment aan te maken. Op deze manier wordt kleur gegeven aan je huid, ogen, haar, et cetera. Dat er pigment wordt aangemaakt is dus normaal.

   

Afwijking pigmentcellen

Wanneer er sprake is van een afwijking van de pigmentcellen, kan er teveel pigment worden aangemaakt. Hierdoor kan er bijvoorbeeld aan een stuk huid teveel ‘’kleur worden gegeven’’ door ophoping van pigment, met als gevolg donkere pigmentvlekken. Een vaak voorkomende oorzaak van deze vlekken is blootstelling aan zonlicht. Wanneer je te vaak en teveel zonlicht opzoekt, kunnen de pigmentcellen overtollig pigment aanmaken om je op die manier te beschermen tegen zonlicht. De pigmentvlekken zijn dan hier het gevolg van de beschermende functie van de pigment tegen zonlicht.

Wat te doen tegen deze pigmentvlekken

In eerste instantie kun je simpelweg voorzichtig zijn met het te vaak in aanraking komen met zonlicht. Alhoewel je op deze manier het krijgen van pigmentvlekken gedeeltelijk kunt mijden, kun je last hebben van (moeder)vlekken van geboorte en pigmentvlekken door ouderdom. Daar zijn speciale middelen voor, waarbij de donkere pigmentvlekken op de huid worden gebleekt. Wanneer je een goede huidblekende crème gebruikt, kan het effectief voor vermindering van pigmentvlekken zorgen. Skinlight is zo een crème. De crème, dat gewoon online verkrijgbaar is, schijnt volgens veel gebruikers voor gewenste resultaten te zorgen.

http://www.pigmentvlekkenverwijderen.net/pigmentvlekken-verwijderen-behandeling/