Ace Magazine
Image default
Toerisme

Bourgondisch Breda: een geweldige city trip

Zin in een leuke citytrip, maar geen zin om al te ver weg te reizen? Kies dan voor een uitje naar het bourgondische Breda. Deze gezellige stad in het westen van Noord-Brabant heeft een enorm rijk verleden. Dat zie je in het oude historische stadshart met haar vele monumenten.

Oranjes

De monumenten laten zien dat Breda een belangrijke vestingstad is geweest, die volop heeft geprofiteerd van de aanwezigheid van de Nassaus die in het Kasteel van Breda hun Hof hielden.

Ontspannen vanaf het water

Natuurlijk kun je in Breda prima shoppen, flaneren of genieten van culinaire verrassingen. Maar je kunt deze historische stad ook vanuit een heel ander perspectief bekijken. Bekijk Breda vanaf het water. Je zult merken: er is niks zo ontspannend als lekker bootje varen in Breda.

Bootje varen Breda

Kies je voor een motorboot of luxesloep? Of laat je je liever rondvaren met de bier-, wijn-, of borrelboot? Combineer je het bootje varen liever met een hapje? Dan is de BBQ-boot of de lunchboot een goede keuze. En als je liever actief bent, dan is een kano natuurlijk een goede keuze. Je ziet, bootje varen in Breda is bijzonder veelzijdig.

Uitbreiden

Je kunt je boottochtje trouwens heel eenvoudig uitbreiden tot een compleet arrangement. Er zijn speciale arrangementen voor mannen, vrouwen, families en vrijgezellenfeestjes.

 

Als de bestaande arrangementen je om wat voor reden dan ook niet zo aanspreken, stel je natuurlijk net zo eenvoudig je eigen citytrip samen. Er is in Breda immers zoveel te doen! Het bootje varen is een absolute must. Bovendien is het een mooi rustpunt in een dag die je met allerlei andere activiteiten kunt vullen. Bijvoorbeeld met The Hunting Game (een escape room), of door de adrenaline te laten gieren bij het racen in een bugrider. Niet zo een zin in spanning en sensatie? Geen nood. Want je kunt het ontspannen gevoel van het bootje varen prima vasthouden tijdens een van de vele workshops met een creatief, muzikaal of culinair thema.

http://www.beleefbreda.nl/bootje-varen-breda.html