Ace Magazine
Image default
Toerisme

Citytrip naar Frankfurt

Frankfurt is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland. Dankzij de indrukwekkende skyline wordt het ook wel het Manhattan van Europa genoemd. Vanuit de 54ste verdieping van de Main Tower heb je het allerbeste uitzicht over de schitterende skyline van de stad.

 

Bezienswaardigheden in Frankfurt

Door de vele bezienswaardigheden leent Frankfurt zich als ideale stad voor een stedentrip. Het oude centrum van Frankfurt is in de tweede wereldoorlog bijna helemaal verwoest door bombardementen. In de Altstad staan dan ook weinig originele gebouwen. Wel hebben de Frankfurters monumentale panden uit de Jugendstil en Renaissance herbouwt. Rondom het Römerberg plein kan je al deze panden bewonderen.

 

Musea in Frankfurt

Naast alle monumentale panden, zijn er veel musea te bezichtigen in Frankfurt. De beroemdste musea zijn gevestigd in de wijk Sachsenhausen am Main. Hier bevinden zich onder andere het MMK-museum für Moderne Kunst, Städel museum en het German Film museum. In Sachenhausen kan je niet alleen cultuursnuive. Het is ook de plek in Frankfurt voor heerlijk eten en drinken door de vele cafés en restaurants die er te vinden zijn. De lokale specialiteit is appelwijn. Naast de Apfelwein eet je een Wiener kalfsschnitzel met Frankfurter Grüne Sauce. Dit is en koude kruidensaus die je bij alle soorten vlees kan eten. 

 

Ondanks alle musea en het traditionele eten is Frankfurt ook een hele hippe stad. In de loop van de jaren is Frankfurt uitgegroeid tot een van de belangrijkste financiële centra in Europa. Waardoor er doordeweeks veel zakenmensen in het centrum van Frankfurt lopen. Aan het “Zeil” in het centrum van de stad zijn de grootste warenhuizen gevestigd. In Innenstadt aan de Goethestrasse vind je de grote mode merken. Verder kan je goed winkelen in Frankfurt in het futuristische winkelcentrum “My Zeil”. 

 

Rosse Buurt in Frankfurt

Aan de linkerkant van het “Zeil” vind je de rosse buurt van Frankfurt. Officieel heet deze buurt het Banhofviertel. Naast alle seksshops, bordelen en alcoholisten bevinden zich hier ook de hippe nachtclubs van Frankfurt. Uitgaan in Frankfurt doe je bij The Pure Basement, SKY-club of Latin Palace. 

 

Een citytrip naar Frankfurt is ideaal want het ligt slechts op een uur vliegen van Amsterdam. Iets goedkopere optie is het om de ICE-trein te nemen, deze doet er vier uur over. Wil je zelf de controle houden over de reis, dan is de auto de beste optie. Met de auto doe je er ook vier uur over. In het stadscentrum van Frankfurt ligt alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Een beter idee is het op de Frankfurt Card aan te schaffen. Met deze kaart reis je voor slechts 15.50 twee dagen lang onbeperkt met het OV. Naast het gratis reizen krijg je korting op de veel musea in Frankfurt. Lees hier nog meer over alle bezienswaardigheden van Frankfurt.

https://www.trivago.co.uk