Ace Magazine
Image default
Toerisme

3 beroepen waarvoor je op werkvakantie moet

Ja meestal moet je voor je werk gewoon achter je bureau kruipen of je melden op locatie, maar bij sommige werkzaamheden is het ook belangrijk om er af en toe op uit te gaan. Heb jij één van de volgende beroepen? Dan is een werkvakantie een must. Voor de goede orde hebben we stewardessen, piloten en schippers even erbuiten gelaten, want dan ben je sowieso op pad.

1.Schrijver

Het maakt niet uit of je fictie schrijft, journalist bent of blogger: houd je bezig met welke vorm van schrijven dan ook, dan is het belangrijk om af en toe inspiratie op te doen. Dat lukt natuurlijk niet als je alleen maar achter je bureau zit. Hiervoor moet je af en toe een werkvakantie inlassen. Bedenk hierbij wat het best voor jou werkt. Haal je inspiratie uit een rustige omgeving? Zoek dan een leuke B&B op het platteland. Ben je meer een stadsmens? Dan kun je ook op citytrip gaan.

2. Kunstenaar

Zie kunstenaar in de breedste zin van het woord. Net als schrijvers hebben schilders, tekenaars en muzikanten inspiratie nodig. Ook zij krijgen dat niet door enkel in een atelier of muziekstudio te zitten. Neem de tijd om je te laten inspireren: ga naar musea, bekijk de mensen om je heen en ga naar plekken waar je een speld kunt horen vallen. Als muzikant moet je eigenlijk ook minstens één keer naar een plek waar de grote sterren hun inspiratie opdeden zoals Nashville.

3. Ondernemers

Als ondernemer kom je ook niet onder een werkvakantie uit. Je kunt je bedrijf écht niet runnen door alleen op kantoor te zijn. Je moet mensen face-to-face ontmoeten om opdrachten binnen te halen. Je kunt je werkvakantie leuker maken door de serieuze gesprekken te combineren met een sightseeing of een ontspannen diner.

https://hofdebrulle.nl/werkvakantie/

Gerelateerde artikelen

Zomervakantie In Nederland

Overnachten in Lisse bij bed en breakfast: Aan de Waterkant.

Goedkope zomervakantie