Ace Magazine
Image default
Auto

Zeven tips voor rijden in winterse weersomstandigheden

Rijden in de winter kan zwaar zijn met weinig zicht op gladde wegen. Bovendien kunnen barre klimatologische omstandigheden in het winterseizoen je rijvaardigheid testen, zelfs als je een ervaren bestuurder bent. Bovendien zorgen mistige dagen voor slecht zicht en daarom moet u extra waakzaam en voorzichtig zijn tijdens het rijden onder uitdagende winterse wegomstandigheden.

Slecht weer in combinatie met gevaarlijk rijgedrag en het schenden van verkeersregels hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan het stijgende aantal dodelijke verkeersongevallen. Hier zijn de top tips die u helpen om veilig op de weg te blijven en de mogelijkheid van een ongeluk te voorkomen tijdens het rijden in winters weer.

De eerste tip voor veilig rijden in de winter

Het is altijd gevaarlijk wanneer een bestuurder plotseling van rijstrook verandert en ook dat op een gladde, besneeuwde weg kan zelfs nog gevaarlijker zijn. Zorg er dus voor dat u zich aan een enkele rijstrook houdt tijdens het rijden in winterse wegomstandigheden met beperkt zicht om uw bestemming veilig te bereiken.

Een plotselinge rijstrookverandering kan de andere bestuurders doen schrikken, waardoor een korte reactietijd ontstaat en dat kan makkelijk tot botsingen leiden, vaak met dodelijke afloop. Vermijd agressief versnellen om op gladde wegen in te halen tijdens de winters en wanneer het sneeuwt, zodat er niets onverwachts gebeurt.

Knipper met uw richtingaanwijzers

Al die mooie lichten aan de buitenkant van uw auto zijn er voor een reden en niet alleen om uw rit te verbeteren. Zorg ervoor dat u tijdens het rijden in de winter of bij sneeuw weer altijd de richtingaanwijzers aanzet voordat u naar links of rechts gaat.

Het is ook raadzaam om uw verlichting de hele tijd te laten knipperen wanneer u in deze moeilijke winterse wegomstandigheden met slecht zicht rijdt. Dit helpt de auto’s achter u om de juiste afstand te bepalen. Dit helpt om botsingen op gladde winterwegen met scherpe bochten te voorkomen.

Houd uw ramen en voorruit ontdooid

Reinig uw ramen en voorruit regelmatig van binnen en van buiten om ervoor te zorgen dat u tijdens het rijden het beste zicht hebt. Een van de gevaren van rijden in de winter is het beslaan van de voorruit en de ramen van buitenaf. Dit beperkt het zicht ernstig en kan tot ongelukken leiden.

Tijdens het winterseizoen is het belangrijk om onmiddellijk van de beslagen voorruit af ​​te komen zonder uiteindelijk een puinhoop van vlekken te maken. Ga voor de inname van verse droge lucht door uw ramen een tijdje te laten zakken omdat de lucht in uw auto al vochtig is, wat verder bijdraagt ​​aan beslaan van de voorruit.
Daarom is periodiek reinigen een must om een ​​goed zicht op de weg en het verkeer om u heen te behouden.

Let op de weg, wees alert

Het wordt moeilijk om uw auto te besturen tijdens het rijden in de sneeuw terwijl deze slipt. Richt op waar u heen wilt en niet waar u auto u wilt brengen. Dit helpt u om uw wielen gericht te houden naar het pad dat u wilt nemen.
Wanneer u in winterse wegen rijdt, moet u zich bewust zijn van uw omgeving en voldoende afstand houden tussen uw auto en de auto voor u. Waakzaamheid is de sleutel en het volgen van deze tip geeft u ook voldoende tijd om te reageren in geval van nood en verkeersongevallen te voorkomen.

 
Vermijd snel rijden, houd uw snelheid goed in de gaten

Natuurlijk willen we allemaal wat rubber verbranden en de sensatie voelen van meer dan honderd km/u te gaan. Maar deze stunt in de winter is geen optie! En ook over het algemeen af ​​te raden. In de winter is er mist en slecht zicht op besneeuwde of gladde wegen en daarom moet u de snelheidsmeter in de gaten houden.

Rijden op een gematigde snelheid zorgt voor een betere reactie en stoptijd.

Er kunnen gevallen zijn waarin u denkt dat er geen voertuig voor u staat. Houd echter rekening met de lage zichtbaarheid en houd uw snelheid onder controle om onaangename verrassingen te voorkomen.

Houd koplampen op dimlicht

Zorg er tijdens het rijden in de winter voor dat uw koplampen op dimlicht branden, zelfs overdag. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om grootlicht te gebruiken, doet het precies het tegenovergestelde. Groot licht reflecteert vaak de mist en vermindert uw zichtbaarheid verder.

Rijden met grootlicht veroorzaakt ook veel ongemak voor tegemoetkomende bestuurders en kan voor hen uiterst gevaarlijk zijn omdat ze bijna verblind worden door de hoge lichtsintensiteit. Rijden in winterweer gaat niet alleen over uw persoonlijke veiligheid, maar ook over de veiligheid van medeweggebruikers.

Gebruik winterbanden voor meer grip op de weg

Zorg ervoor dat uw auto gewoon de juiste set banden heeft die u voorzien van de broodnodige grip op de gladde wegen tijdens het winterseizoen of wanneer er sneeuw valt. Banden met voldoende loopvlak zorgen voor meer grip, terwijl slechte banden niet klemmen tijdens het rijden in de sneeuw. Overweeg een professionele bandenmontage bij een kundige garage.

Winterbanden bieden aanzienlijke veiligheid in de winter op de weg en zijn ook kosteneffectief. Een van de beste tips voor het rijden in de sneeuw is het hebben van winterbanden. Ze worden geleverd met extra diepe treden die de kwaliteit hebben meer water te verspreiden. Dit helpt bij het verminderen van aquaplaning of hydroplaning van banden en bieden dus meer veiligheid tijdens het rijden in de winter.

Omdat de winter binnenkort in aantocht is, houd jezelf, je geliefden en medeweggebruikers veilig door deze tips voor veilig rijden in de winter te volgen. Zorg er ook voor dat je een geldige autoverzekering hebt om monetaire problemen weg te houden in het geval van een ongeluk tijdens het rijden in de winter.

Geschreven door bandenwissel.

 

https://www.budgetbanden.com

Gerelateerde artikelen

Leasen als een zzp’er: zo doe je dat

Kies nu voor het gemak van operational lease

Blinderen van de autoruiten