Ace Magazine
Image default
Auto

Invordering rijbewijs door hoge snelheid of alcohol

Er is nooit een excuus om veel te hard te rijden, of met een slok op achter het stuur te kruipen. Ok, misschien bij een noodsituatie waarbij je snel naar het ziekenhuis moet. In zo’n geval zal de politie altijd helpen.

Toch gebeurt het vaker dan je denkt. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Wanneer je afhankelijk bent van je rijbewijs, bijvoorbeeld wanneer je chauffeur bent of veel op de weg zit voor je werk, kan het verregaande gevolgen hebben. Je zult niet de eerste zijn die door deze omstandigheden zijn baan kwijtraakt en misschien zelfs nog wel meer.

Is jouw rijbewijs ingevorderd? Dan kun je contact opnemen met De Verkeersstrafrecht Advocaat. Hij helpt je snel terug aan je rijbewijs!

Snelheid

Wanneer jouw rijbewijs is ingevorderd vanwege te hoge snelheid is de verkeersstrafrechtadvocaat de aangewezen partij die jou snel verder helpt. Bij rijbewijs ingevorderd snelheid, gaat het om een flinke snelheidsovertreding.

Notitie strafblad

Alle overtredingen die onder de 30km/u zitten worden niet genoteerd in justitiele documentatie. Op de snelweg ligt deze grens op de 40km/u. Bij een overschrijding hoger dan 30 & 40km/u wordt een notitie op het strafblad toegevoegd, ook wanneer je alleen een bekeuring hiervoor hebt ontvangen.

Bij een overschrijding van meer dan 50km/u (na correctie) wordt het rijbewijs minimaal 2 maanden ingevorderd. Voor een brommer wordt het rijbewijs ingevorderd bij een overschrijding van meer dan 30 km/u.

Alcohol

Bij constatering van alcoholgebruik in het verkeer wordt het rijbewijs ingevorderd wanneer een beginnend bestuurder (< 5 jaar rijbewijs) meer dan 350 ugl blaast. Bij een gevorderd bestuurder ligt deze grens hoger, namelijk 570 ugl.  Een veelgestelde vraag is: rijbewijs kwijt alcohol bij hoeveel glazen? Hoeveel glazen dit is is afhankelijk van de persoon en diverse factoren zoals het geslacht, het gewicht van de persoon, en bijvoorbeeld of de alcohol op een lege maag is genuttigd. 

Notitie strafblad

Alle alcohol overtredingen worden in het strafblad opgenomen.

Klaagschift procedure

In alle gevallen van een invordering rijbewijs is het nodig om een klaagschriftprocedure op te starten. Het rijbewijs is gevorderd door de politie omdat er een overtreding van de Wegenverkeerswet is geconstateerd. Of dit nu alcohol, snelheid of gevaarlijk weggedrag is: uw rijbewijs wordt  altijd opgestuurd naar het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie in Utrecht). Het CVOM is het parket dat gaat over rijbewijzen en strafzaken m.b.t. het verkeersstrafrecht.

Het CVOM werkt volgens een vast patroon. Hierin schuilt een gevaar: omdat alles volgens een vast patroon gaat, wordt er echt actie van je verwacht wanneer je iets gedaan wilt krijgen. 

Daarom is het handig om de verkeersstrafrechtadvocaat in te schakelen, zodat dit in goede banen geleid wordt, en het patroon volledig wordt doorlopen. Hierdoor krijgt u snel uw rijbewijs terug!

Gerelateerde artikelen

Tuning files: dé manier om uw motormanagement te optimaliseren

Rijbewijs gehaald. En nu?

Rijschool Nieuwegein