Ace Magazine
Image default
Auto

BMW occasion kopen? Check het verleden!

BMW occasion kopen

Om een goede BMW occasion te kopen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Eén aspect is het verleden van de auto. Gezien het groeiende percentage aan buitenlandse auto’s komen er steeds meer voertuigen in Nederland waar het verleden onbekend is. Dit biedt louche handelaren de kans om hier mee te sjoemelen of foutieve informatie te vermelden. Wij geven graag enkele tips om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Onderhoudshistorie

Het checken van de onderhoudshistorie geeft u een goed beeld van de algemene staat van de auto. Sommige mensen checken enkel de stempels in het onderhoudsboekje. Dit is echter gemakkelijk te manipuleren. De facturen met bonnen zijn waardevoller. Hiermee kan de verkoper bewijzen wat voor reparaties en onderhoudsbeurten er zijn uitgevoerd. Voor de zekerheid kunt u deze bedrijven nog contacteren of te controleren of de auto daar daadwerkelijk onderhoud heeft genoten.

Bekijk ook waar deze reparaties zijn uitgevoerd. Logischerwijs zijn reparaties en onderhoudsbeurten bij een officiële dealer of specialist waardevoller dan bij een universele garage. Dit hoeft echter niet per se te betekenen dat het onderhoud van lagere kwaliteit is. 

Schade

Een gebruikt auto zal altijd een vorm van schade hebben. Dit worden ook wel gebruikssporen genoemd . Denk bijvoorbeeld aan krasjes en deuken. Ook minder opvallende zaken zoals steenslag zijn op iedere gebruikte auto te vinden. Afhankelijk van uw wensen kunt u zelf bepalen wanneer iets storend is. Ook al stoort u zich niet; gebruik deze punten wel om over de prijs te onderhandelen.

Check sowieso altijd of panelen goed op elkaar aansluiten. Ook kan het nuttig zijn om een laktedikmeter te gebruiken. Hiermee kunt u direct controleren of onderdelen gespoten zijn. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen kunt altijd een aankoopkeuring laten uitvoeren bij een BMW specialist.

Schadeverleden

Een andere categorie is het schadeverleden. Deze kan bij sommige auto’s behoorlijk serieus zijn. In sommige gevallen is deze schade onkundig gerepareerd dat resulteert in onverklaarbare piepjes, kraakjes en niet-passende carrosseriedelen. Ons advies is om dit type gebruikte BMW auto’s te laten staan. Het schadeverleden is overigens van tevoren altijd online te checken.

Bovenstaande tips zijn belangrijk om te voorkomen dat u een BMW occasion met gebreken koopt!

 

https://www.bmw-vergelijker.nl