Ace Magazine
Image default
Auto

Wat doet een leasemaatschappij voor mij?

Als je een auto gaat leasen, betekent dit eigenlijk dat je de wagen huurt. Door middel van het leasecontract wordt er een auto naar wens tot je beschikking gesteld. Maar de auto is niet jouw eigendom. De leasemaatschappij blijft verantwoordelijk voor de wagen, waardoor zij horen te zorgen voor onderhoud en reparaties. Als je schade hebt aan de auto, zorgt de leasemaatschappij dat je tijdelijk een vervangend exemplaar tot je beschikking krijgt. Meestal worden leasecontracten door werkgevers afgesloten, maar het privé leasen wordt in Nederland steeds populairder.

Kosten auto leasen

Stel, je wilt een Mercedes Vito lease rijden. Dan geef je bij de leasemaatschappij aan wat jouw voorkeuren zijn. Het rijden in een dieselauto is bijvoorbeeld duurder dan een auto die op benzine rijdt. Dit zijn onderwerpen waar je rekening mee kunt houden om een zo aantrekkelijk mogelijk maandbedrag voor jezelf te regelen. Een leasecontract gaat over een periode van minstens twee jaar. Maar er bestaat ook zoiets als een shortlease. Deze vorm van leasen bevat kortere contracten, al vanaf dertig dagen. Het is wel zo dat hoe langer je een auto least, hoe lager het maandelijkse kostenplaatje wordt.

Goedkoop een auto leasen als zzp’er

Bij het leasen van een auto wordt vaak gedacht dat het alleen via een werkgever kan, maar dat is onjuist. Er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van private lease. Vooral auto leasen zzp is in trek, omdat de maandelijkse leaseprijs vooraf bekend is en je niet met extra kosten te maken hebt. Alleen een bezoekje aan het tankstation zorgt voor extra uitgaven aan de auto. Het leasen van een auto is niet zozeer goedkoper dan zelf een nieuwe auto aanschaffen, maar je hebt de mogelijkheid om vaker van auto te wisselen en laat de kopzorgen aan de leasemaatschappij over.

https://www.autoleasenzzp.nl