Ace Magazine
Image default
Auto

Handige tips bij het kopen van een tweedehands auto

Handige tips bij het kopen van een tweedehands auto

Wanneer u binnenkort een tweedehandsauto wilt gaan kopen is het verstandig om een dit artikel eens goed door te lezen. Wij geven u een aantal handige tips bij de aanschaf van een gebruikte auto waardoor u minder snel de kat in de zak zult kopen.

Maak eerst een lijstje van uw wensen

Wanneer je een tweedehandsauto gaat kopen zult u ook bepaalde verwachtingen hebben van de auto. Denk eerst goed na waarvoor u de auto wilt gaan gebruiken. Over hoeveel ruimte moet de auto beschikken, wat is uw favoriete model, brandstofgebruik en veiligheidsvoorzieningen. Maar denk ook na over de kosten voor het gebruik van de auto en of u in de toekomst de auto wilt inruilen. Wanneer u een redelijk beeld heeft gekregen van uw wensen en de kosten die u wilt gaan betalen voor de aanschaf en het onderhoud van de auto bent u al een heel eind. Bepaal nu ook uw favoriete merk en bekijk de verschillende modellen eens goed van dit merk bij online dealers. Wanneer u online dealers ziet die geen erkende BOVAG-aansluiting hebben realiseer dan wel dat zekerheden als garantie en service niet gewaarborgd zijn.

Maak een proefrit en controleer de kosten en kilometers

Wanneer u bij de dealer een model heeft gevonden waar u enthousiast over bent geworden vraag dan altijd om een proefrit. Kies voor verschillende wegen en let vooral op de besturing, remmen, het comfort, geluid en werking van elektronische apparatuur. Overigens is een externe keuring altijd aan te bevelen om eventuele technische tekortkomingen snel op te sporen. Controleer op basis van het kenteken even de autokosten en kilometers (RDW) online en vraag altijd om eventuele tekortkomingen aan de verkoper. Vraag ook altijd aan de verkoper wat de garantietermijn is en of de auto nog een afleveringsbeurt krijgt.

http://www.saab-arnhem.nl/occasions-arnhem/