Blinderen van de autoruiten

Blinderen van de autoruiten

  • augustus 8, 2016
  • 0 comments

Het blinderen van de autoruiten kan een mooi effect aan je auto geven. Steeds meer mensen doen het ook omdat ze het mooi vinden. Maar het heeft ook goede functies. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat het ook inbraak vertragend werkt. Qua wetgeving zijn er aardig wat regels waar je je aan moet houden wanneer je moet houden en waar je zeker op moet letten. Lees in deze blog iets over de wetgeving en laat zeker een reactie achter wat jij van het laten blinderen van je autoruiten vindt!

Wetgeving blinderen

Voor het blinderen van de autoruiten zijn wettelijke afspraken over gemaakt. Wettelijk is afgesproken dat het voorruit minimaal voor 75% licht door laat. De lichtdoorlatendheid van de zijruiten aan de voorkant moet minimaal 70% zijn. Voor alle duidelijkheid! 100% is volledig lichtdoorlatendheid. uw auto een folie of coating plakken? Wordt er daardoor minder licht doorgelaten? Het achterruit mag wel voorzien zijn van folie of coating echter moet je dan wel een rechter buitenspiegel hebben. Voor de verkeersveiligheid is het blinderen van je ruiten niet super goed. Oogcontact met andere weggebruikers levert veiligheid op. Vaak worden er controles uitgevoerd. De bestuurder kan een proces-verbaal verwachten wanneer de lichtdoorlatendheid van de voorruit niet hoog genoeg is. Wanneer je je ruiten laat blinderen, doe dit dan in goed overleg met de autostyler!

Le Duc Detail & Styling

Le Duc Detail & Styling is een bedrijf dat al jaren ervaringen heeft is het stylen van auto’s. Ze hebben passie voor het vak en de klant kan op korte termijn bij Le Duc terecht. Vakkundigheid en vriendelijkheid zijn eigenschappen die Le Duc heel belangrijk vinden. Het blinderen van ramen is een dienst die ze al jaren doen en veel positieve reacties over krijgen. Le Duc heeft oog voor detail & styling en dat ziet de klant altijd terug in het eindresultaat. Wil jij ook je ramen laten blinderen of wil jij iets anders laten doen aan je auto? Neem eens een kijkje op leducdetailstyling.nl of neem contact met ze op!