Ace Magazine
Image default
Financieel

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Ben je op zoek naar een lening? Dan heb je vast al een beetje onderzoek gedaan. De bekendste vormen van leningen zijn de persoonlijke lening en de lening met doorlopend krediet. Deze twee vormen hebben een paar verschillen, maar in dit artikel richten we ons op de lening met .

Wat is doorlopend krediet?

Doorlopend krediet is een lening. Deze lening heeft een kredietlimiet. Deze limiet is het bedrag wat je maximaal mag lenen. Stel je sluit een doorlopend krediet lening af voor 10.000 euro. Je mag dan volgens de voorwaarden van de lening het gehele bedrag in 1 keer opnemen of in delen. Zodra je geld opneemt uit de doorlopend krediet lening, begin je ook met aflossen. Je lost iedere maand minstens 2 procent van de gehele lening af. Zodra je het gehele bedrag (kredietlimiet) hebt opgenomen en ook weer afbetaald hebt, kun je opnieuw lenen.

De rente van een doorlopend krediet lening is vaak lager dan andere kredietvormen. Dit komt doordat dit soort leningen gebruik maken van variabele rente. Deze rente staat niet vast en is dus niet vooraf afgesproken, maar de rente gaat omhoog en omlaag met de marktrente. Je betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing, maar hoe hoog de rente van die maand is hangt er maar net van af wat de rentestand op dat moment is. Je weet vooraf dus niet precies hoeveel je nu echt per maand moet betalen. Het is bij de meeste leningen met doorlopend krediet ook niet mogelijk om vervroegd af te lossen; bekijk daarvoor de voorwaarden van de kredietverstrekker en de lening.

Vergelijk leningen met doorlopend krediet bij Kredietspotter en zie vrijwel direct welke kredietverstrekkers je graag een lening verstrekken. Op deze website wordt je om een aantal persoonlijke gegevens gevraagd en vervolgens krijg je een overzicht te zien van leningen. Sommige kredietverstrekkers uit dit lijstje zullen je een vrijblijvende offerte e-mailen. Je hoeft deze offertes niet allemaal te beantwoorden en je hoeft ook niet direct akkoord te gaan, maar het is fijn om eens te bekijken wat voor doorlopend krediet leningen er nu echt zijn voor jou.