Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Onderdelen van CNC-routermachine

Met de introductie van een verscheidenheid aan verschillende vormen, maten, snelheden en andere afmetingen, zijn CNC-machine-apparaten de werkpaarden van de nauwkeurigheidstechniek en productie-industrie. Deze essentiële machines op uw werkvloer hebben verschillende toepassingen. Uitgerust met een verscheidenheid aan software en automatisering, kunnen ze helpen om de efficiëntie van uw bewerkingsprocessen aanzienlijk te verhogen en daarmee de kwaliteit van uw onderdelen.

Wat is een CNC-router?

Een CNC-router is een machine die sterk verwant is aan de veelgebruikte handheld-router die wordt gebruikt voor het snijden van verschillende materialen. Dit type CNC-machine kan helpen bij het snijden van staal, hout, aluminium, composieten, plastic en schuim.

Een CNC-router is net als een CNC-frees. Het is in staat om numerieke computerbesturing te gebruiken om gereedschapspaden te routeren die de machine in staat stellen te functioneren. CNC-routers verminderen afval en verbeteren de productiviteit door verschillende items in een veel kortere tijdsduur te produceren dan andere machines.

De belangrijkste componenten van een CNC-router zijn:

• Spindel:

De spindel is de kern en het bloed van een CNC-machine. Het vertegenwoordigt in het bijzonder de flexibiliteit van de router. CNC-spindels verschillen op basis van hun behandeling, bewerkingsfunctie, koelmethode, enz.

• Motor:

De motor vertegenwoordigt het hart van uw machine het orgaan dat verantwoordelijk is voor de werking ervan. Deze motoren kunnen zowel stappenmotoren als servomotoren zijn. De motor bepaalt de werking van uw CNC-machine.

• Tafel:

De CNC-freestafel helpt u bij het vasthouden van uw werk. Deze zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, variërend van op aluminium gebaseerde T-slots tot MDF-spouwplaten. De eerste moet indien nodig regelmatig worden vervangen.

• Besturingssysteem:

Besturingssystemen worden het brein van deze machines genoemd. Ze leggen CAD/CAM-software uit en voeren g-code-programmering uit, wat mechanische actie helpt. Deze kunnen van het type g-code-afzenders zijn zoals PlanetCNC of open-sourcefirmware zoals GRBL.

• Motion Control Drives:

CNC-routers bewegen specifiek over ten minste drie assen – de x-as, de y-as en de z-as met behulp van een portaal. Hun beweging bepaalt het gereedschapspad dat ze nodig hebben en de bijbehorende bewegingen (lineair, roterend, enz.) die de machine helpen.

Waarom gebruik je een CNC-router?

In tegenstelling tot handmatige bewerking bieden CNC-freesmachines de volgende voordelen:

  • De kosten van CNC Router Machine Buy worden met 30% verlaagd, wat de kostenprestaties van uw werkplaats verhoogt. Versnel grote en doe-het-zelfprojecten.
  • Het kan een verzameling materialen verwerken, van kunststof en schuim tot marmer en koper.
  • Omdat ze computergestuurd zijn, initiëren CNC-routers automatisering, wat de operationele, arbeids- en verwerkingsprijzen verlaagt – op deze manier geeft u uw bedrijfsresultaten een boost.
  • Het vermindert verspilling, wat zou kunnen bijdragen aan betere operationele prijzen.
  • Als u met grote werkstukken werkt, kunt u CNC-routers met consistente snijvelden aanschaffen en de taak eenvoudiger maken.
  • CNC-routers bieden uitstekende herhaalbaarheid, wat een groot probleem kan zijn bij het produceren van zeer nauwkeurige banen.
  • Door zijn hoge snelheid, hogere nauwkeurigheid en verminderde verspilling kan een CNC-router de productiecapaciteit vele malen verbeteren.
  • CNC-freesmachines worden gebruikt in verschillende branches van verschillende industrieën, van marketing tot houtbewerking.
  • Bewerkingen met CNC-routers zijn veel eenvoudiger omdat ze geautomatiseerd zijn.
  • Het vermindert de behoefte aan fysieke hantering en bewerking van de werkstukken, wat de veiligheidsvoorwaarden voor uw werknemers verhoogt.