Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Het maken van appelmoes is mijn nieuwe passie

Ik houd ervan om bezig te zijn in de tuin ik heb echte groene vingers. en maak dus graag producten met de dingen die in mijn tuin groeien. Van appeltaart, sappen en appelmoes. Hierbij is de laatste mijn favoriet.

 

Taarten maken met eigen fruit

wat is nou leuker dan  zelfgemaakte appeltaart bakken, niks toch?heb je een appelboom thuis staan en heb je dit niet geprobeerd, probeer dit dan eens te maken. Het geeft je een hoop rust om met dit soort dingetjes bezig te zijn. En daarnaast is het heel erg tof om ook echt het proces mee te maken van appel uit de boom tot appeltje in de taart taart.

appels maken als therapie

Bij mij begon als een soort uitdaging. Kan ik het beter maken dan de supermarkt maar nu  is het echt een soort therapie, mijn rustmoment. Ik kan hier echt alles in kwijt, ik vind de rust fijn die ik krijg bij het maken van mijn eigen producten.

Gebruik je eigen fruit.

appelmoes maken is heel makkelijk. heb je zelf een appelboom, dan kan je deze gebruiken voor jouw appelmoes. Maar dit kan je natuurlijk ook met supermarkt appels doen, het is minder persoonlijk maar het resultaat blijft gelijk. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een tijd zin en appels die al een beetje zacht zijn. het is lekker om te eten maar misschien kan ik nog wel meer genieten van het process van het maken van deze appelmoes. nergens haal meer genot uit dan het maken van appelmoes en andere verse producten Veel mensen snappen dit dan ook niet en weten er niet genoeg vanaf om mij te begrijpen. ze vragen me dan dingen wat zijn de juiste appelmoes appels. Maar eigenlijk kan dit met elke soort appel wel. het belangrijkste is gewoon dat je start. En wie weet snap je daarna precies waarom ik het maken van appelsap.