Ace Magazine
Image default
Webdesign

5 Tips voor de juiste webshop software kiezen

Er zijn veel soorten webshop software, het kan lastig zijn om een goede keuze te maken. Neem bijvoorbeeld Shoptrader, een populaire oplossing voor webshop software in het midden- en kleinbedrijf. Ook grote bedrijven werken met Shoptrader. Maar is deze webshop software voldoende als jij aan de slag wilt met online verkopen? Met deze vijf tips kies je zeker de beste webshop software!

 

1. Geschikt voor Nederland

Wanneer je dit artikel leest zal jouw primaire markt liggen in Nederland of Vlaanderen. Dan kom je niet verder met alleen American Express in jouw kassasysteem, je hebt iDeal en Bancontact Mister Cash nodig. Niet alle webshop software ondersteunt Nederlandse en Vlaamse systemen, Shoptrader wel.

 

2. Snel aan de slag

Je wilt bezig zijn met verkopen, niet met ontwerpen. Kies altijd voor webshop software met standaard layouts en templates. Je kunt die zelf nog personaliseren, maar een goede basis bespaart je enorm veel tijd. In de webshop software van Shoptrader kun je starten met een template.

 

3. Database management

Wanneer je een webwinkel start zul je ook aan voorraadbeheer moeten doen. Je moet snel producten kunnen toevoegen en verwijderen, beschrijvingen ingeven en prijzen bepalen. Als het even kan moet je deze ook koppelen met de bestaande administratie. Niet alle webshop software biedt deze mogelijkheden, Shoptrader in ieder geval wel.

 

4. Jouw webwinkel moet kunnen groeien

Met een normale winkel kun je niet zomaar honderd vierkante meter vloeroppervlak uitbreiden, met webshop software kan dat wel. Tenminste bij Shoptrader, die heeft drie abonnementen waardoor je rustig kunt groeien zonder beperkingen. Uiteindelijk wil je uitgroeien naar een succesvolle onderneming toch?

 

5. Hulp wanneer nodig

De beste webshop software kan af en toe vragen oproepen. Wanneer je zelf een winkel opzet heb je geen ondersteuning, bij Shoptrader staat er altijd iemand voor je klaar om je te helpen met technische ondersteuning en vragen. Dat biedt zekerheid! Niet elke uitgever van webshop software biedt naast een webshop ook ondersteuning, voor een ondernemer is dat wel belangrijk.

 

Je moet zelf de keuze maken voor de beste webshop software. Het Shoptrader platform voldoet in ieder geval aan deze vijf punten. Probeer het zelf!

https://www.shoptrader.nl/webwinkel-beginnen/