Ace Magazine
Image default
Webdesign

Hoe duur is het om een website te laten maken?

Als nieuwe ondernemer zit je misschien met je handen in je haar wat betreft je website. Je wilt hier geen fortuin aan uitgeven, maar je wilt ook dat je website klanten aantrekt en beter is dan die van de concurrentie. Het is dus niet verstandig om geld te besparen op een website, maar het is ook al lang niet meer nodig om hier een fortuin aan uit te geven. Hier lees je over de website laten maken kosten en over hoe je de juiste verhouding vindt tussen prijs en kwaliteit.

De kosten

Voor het laten maken van een website kun je rekenen op zo’n 800 euro, inclusief btw. Hier zitten dan een aantal diensten bij in. Allereerst krijg je een website plus een jaar hosting. Deze website is mooi en professioneel vormgegeven, in je huisstijl en met de kleuren van je logo. De teksten lever je zelf aan, maar deze zijn al wel ingevoerd. Daarnaast ontvang je een Content Management Systeem waarmee je zelf je website kunt updaten en aanvullen, je website is vindbaar en responsive. Dat betekent dat de grote zoekmachines hem zullen herkennen en dat hij op alle apparaten net zo gemakkelijk te bedienen is. Verder zijn er een aantal gratis diensten, zoals technische ondersteuning, extra modules en dagelijkse backups.

De toegevoegde waarde van een ontwerpbureau

Uiteraard kun je ook zelf een website maken. Hier gaat dan wat tijd in zitten, maar je betaalt aanzienlijk minder. Of dit ook de beste optie is, valt te bezien. Door een ontwerpbureau in te schakelen zal je een website krijgen die goed werkt en die mooi is vormgegeven. Dit kan het verschil betekenen tussen een bezoeker en een klant. Wil je een website die in het oog springt en die jou doet onderscheiden van de rest? Dan is een professioneel bedrijf zeker geen verkeerde investering. En voor minder dan duizend euro is dit het geld meer dan waard.