Ace Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

Met betonblokken kun je alle kanten op

Beton wordt natuurlijk al tientallen jaren toegepast in de bouw. Het is echter ook een ideaal materiaal om als particulier mee aan de slag te gaan. Omdat beton gemakkelijk in een bepaalde vorm te gieten is, kun je er eigenlijk van alles mee maken. Betonblokken zijn uitermate geschikt zowel voor gebruik in de tuin als rondom een bedrijfspand. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om parkeerplaatsen af te bakenen of het verkeer te leiden rondom je bedrijfspand. Daarnaast kun je betonblokken hol toepassen in de tuin om een bloembak of een hoogteverschil mee te creëren. Betonblokken zijn dus van alle markten thuis.

De toepassingen

Betonblokken zijn letterlijk blokken die bestaan uit beton. Dat betekent dat ze zwaar zijn en duurzaam en dat je ze dus in allerlei vormen en maten kunt krijgen. De toepassingen zijn eigenlijk eindeloos, vooral ook omdat je ze op maat kunt laten maken. Plaats bijvoorbeeld een schrikblok op je industrieterrein om aan te geven dat iemand de verkeerde kant op is gereden. Met inritblokken maak je je oprit beter toegankelijk, met invalidenblokken kun je ook mensen in een rolstoel gemakkelijk toegang geven tot je gebouw en met L-elementen, opsluitbanden, stapelblokken en tegels kun je je tuin een complete make over geven.

De voordelen van betonblokken

Het gebruik van betonblokken heeft een groot aantal voordelen, waardoor ze direct ook zo veelzijdig worden. Zo zijn ze sterk en zwaar, zodat ze niet kunnen wegwaaien buiten. Ook kunnen ze dus moeilijk worden gestolen. Beton is bestand tegen de slechtste weersomstandigheden en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Daarbij is het waterbestendig en kun je het gemakkelijk ingraven of gebruiken om een verhoging mee te maken in je tuin. En is het onmogelijk jouw betonnen product te vinden? Dan laat je het simpelweg op maat maken bij een betonspecialist. Ga aan de slag met beton en de mogelijkheden zijn eindeloos.