Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Maak je badkamerinterieur af met bijpassende vloertegels

Maak je badkamerinterieur af met bijpassende vloertegels

Vloertegels zorgen voor de finishing touch in ieder interieur. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde stijl en uitstraling van je badkamer, kun je die stijl helemaal afmaken door er bijpassende vloertegels bij te zoeken. Het aanbod van vloertegels is oneindig groot. Je kunt kiezen uit een enorme verscheidenheid aan kleuren, afmetingen, vormen en materialen. Van kleine mozaïeksteentjes tot enorme tegels. De vele verschillende materialen, zoals natuursteen, glas of keramiek geven stuk voor stuk een hele eigen sfeer aan je badkamer. En de diverse mogelijkheden op het gebied van afwerking, zoals getrommelde, gerectificeerde of brushed vloertegels, maken iedere badkamervloer uniek.

Zorg voor afwisseling met tegelpatronen

De meeste mensen kiezen ervoor om bij het betegelen van de badkamervloer één materiaal te gebruiken voor de gehele ruimte. Uiteraard is het dan het mooiste als de vloertegels ook goed matchen met de tegels op de wand. Om toch voor wat variatie te zorgen, zodat het geheel er wat spannender uitziet, kun je ervoor kiezen om de tegels in patronen te leggen. Een mogelijkheid is om vloertegels met verschillende afmetingen te gebruiken en deze in elkaar te passen tot één geheel en dit patroon vervolgens steeds te herhalen.

Creëer een unieke uitstraling door tegels te snijden en samen te voegen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om tegels in een andere kleur of met een andere afwerking toe te voegen. Op die manier kun je voor een speels effect zorgen door bijvoorbeeld willekeurige patronen te vormen. Een andere mogelijkheid is om tegels met behulp van een tegelsnijder door te snijden en ze daarna samen te voegen met een tegel met een andere kleur of oppervlakte. Je kunt bijvoorbeeld twee tegels diagonaal doorsnijden en er één nieuwe tegel van maken. Of je snijdt een aantal verschillende stroken met wisselende afmetingen uit één grote vloertegel. Op deze manier kun je zorgen voor speciale effecten, bijvoorbeeld in de vorm van een decorstuk in de vloer. Zo creëer je een hele eigen vloer met een unieke uitstraling in je badkamer.

Een fraaie vloer staat of valt met de kwaliteit van de materialen

Waar je vooral op moet letten bij het leggen van vloertegels in je badkamer, is de kwaliteit van de materialen. Niet alleen die van de tegels, maar zeker ook van de tegellijm en het voegsel dat je gebruikt. Hierbij moet je rekening houden met de dikte van de voegen en de vraag of je een poreus of juist een niet poreus voegmiddel nodig hebt. Alles wat je nodig hebt voor de aanleg van een fraaie tegelvloer in je badkamer vind je in onze webshop. Natuurlijk hebben we een zeer ruime keuze aan tegels, maar ook aan alle denkbare materialen voor de aanleg ervan. Ook kunnen we een unieke tegelvloer voor je ontwerpen en in een tegelplan voor je uittekenen.