Ace Magazine
Image default
Sport

De meest geschikte steps om te steppen met je hond

Erop uit en werken aan je conditie samen met je trouwe viervoeter. 

Met het betere weer in het vooruitzicht na een periode van teveel thuis gezeten te hebben in verband met het slechte winterweer is het tijd om met je hond er lekker op uit te gaan. Sla twee vliegen in een klap en werk beide aan je conditie. Samen er op uit in de stad of buiten in de natuur. Hiervoor is een step voor volwassenen een perfecte oplossing voor baas en hond. De Kickbike Sport G4 is een volwaardige step voor volwassenen speciaal voor mensen die van fitness houden. Dit model is de 4e generatie in lijn voorzien van de nodige upgrades. De perfecte step voor crosstraining samen met je hond. 

Deze step is geschikt voor alle typen honden zoals kleine, middelgrote tot grote honden. Op het ogenblik verkrijgbaar met vele actie voordelen waaronder een gratis treklijn. Sta met zekerheid en vertrouwen op deze step, wat direct uitstraalt naar de hond. Dit is een hele leuke manier om samen te bewegen en met je hond er samen op uit te gaan. De Kickbike Sport G4 met hybride banden met soepele bovenkant geschikt voor snelheid en noppen aan de zijkant voor tractie en controle door de bochten. Geschikt voor een perfecte crosstraining. Met zijn stalen frame en voorvork inclusief ‘V-brakes’ weegt de step niet meer dan 10 Kg. Met steppen of kickbiking gebruik je spiergroepen tegelijk waar je anders voor moet rennen of fietsen. De meest ultieme recreatie sport voor jouw en je hond.

Heb je een middelgrote hond en je gaat graaf off-road dan is dit een goede oplossing. 

Soms is het leuk om een ander pad te kiezen dan alleen maar strakke tegels en asfalt. Met de Kickbike cross max 20D+ kun je samen met je hond elke uitdaging aangaan. Deze step is een ware held qua ondergrond. Fiets, grindpaden of zelfs wat sneeuw draait deze kickbike zijn hand niet voor om, deze is werkelijk klaar voor alles. Maak een inspannende tocht door een ontspannen rit te maken, vergeet niet dat je hond ook inspanning verricht zeker door duinen of bossen. Neem vooral water mee voor je trouwe viervoeter, zeker op lange ritten waar je geen drinkplaatsen tegenkomt. Met deze Kickbike cross max 20D+ is nemen van iets ruwer terrein totaal geen probleem door de hydraulische voorvork. 

Deze shock absorbers van topkwaliteit zorgen ervoor dat het sturen comfortabel in zijn werk gaat zonder thuis te komen met polsblessure. De step is voorzien van schijfremmen zowel voor als achter en met zijn frame van aluminium weegt hij net iets meer dan 10 Kg. Deze step is ideaal voor honden van klein tot groot formaat die er graag op uit gaan en zeker per dag hun portie beweging nodig hebben. Deze Kickbike cross max 20D+ is een ware off-road hondentrainer voor volwassenen. Zorg wel dat je samen met je hond een vertrouwd parcours neemt, eentje die hij al gewend is met het sleepwandelen, zo voorkom je verrassingen. Met je hond voor ‘hem’ naar een leuke plek die hij kent zorgt dat het een sport is voor jou en je vriend. 

Even vlug een boodschapje doen door het stadse verkeer met de Kickbike City G4. 

Met deze Kickbike City G4 vierde generatie ben je razend snel overal ter plekke, lekker even de hond uitlaten op verantwoorde en veilige manier. Om je hond een beetje op conditie te houden is wandelen net even te langzaam en fietsen te snel en riskanter met het oog op ongelukken. Met alle hondensteps zorgt het voorwiel voor comfort en het kleinere verder weg geplaatste achterwiel voort stabiliteit. Het lage zwaartepunt zorgt voor meer veiligheid dan welke tweewieler dan ook. Deze city uitvoering is in tegenstelling tot de sportuitvoering wat beknopter uitgevoerd, wat inhoud dat men iets meer rechtop komt te staan. Ideaal voor door het centrum met de kleine viervoeter. Door de neutrale rechte houding op de step kan men lekker gewoon casual kleding aan om even een boodschapje te doen of de hond uitlaten. 

Deze Kickbike City G4 vereist weinig inspanning om je voort te bewegen, maar precies genoeg. Zonder dat je het door hebt pakt men praktisch bijna het hele lichaam aan. De benen,billen en armen train je op een plezierige manier op deze step. Je hoeft niet bang te zijn dat de kleding vies wordt, door de spatborden kan je gewoon in jurk, nette of vrijetijdskleding op weg om een boodschapje te doen met de hond. Heb je een klein viervoetertje dat het allemaal niet meer kan bijbenen, geen probleem met deze Kickbike City G4. Zet het kleine beestje als hij een beetje uitgeput is in het mandje op de step en vervolg zonder problemen je route. 

De duinen in met je hond op een wat ruwere ondergrond doe je met de Kickbike Fat Max. 

De Kickbike Fat Max is een ruwe bolster in de kickbike serie. Met zijn dikke banden kan men de ruigste paden trotseren. Ideaal voor trekhonden die niet te stoppen zijn. Lekker van je pad afwijken en de duinen nemen, met de banden half opgepompt en de trekhonden aangelijnd kan men de grootste uitdaging aan. Even een stuk ruiterpad proberen? Geen probleem voor deze ‘Daredevil’. Honden hebben beweging nodig, ruim 40% van de honden hebben overgewicht, daar moet wat aan gedaan worden. Want net als bij mensen krijgen de beestjes diabetes of hartkwalen. 

Elke gezonde hond heeft beweging nodig, doet men dat niet dan mishandelt men het beestje als het ware. En met de Kickbike Fat Max kan je wel wat hebben. Speciaal geschikt voor het zwaardere werk met trek of slede honden. Deze honden hebben al speciaal aandacht nodig in verband met hun genetische drang naar het blijven doordraven en trekken. Deze hondenstep brengt baas, dier en natuur dichter bij elkaar. Een stevige hondenstep waar een stevig persoon van max. 120kg makkelijk op kan staan. Vergeet nooit om korte pauzes in te lassen voor de hond om hem even te laten drinken. Een fles houder met bidon als extra optie op de step is makkelijk voor als je een extra bakje mee hebt voor de hond zodat deze ook niet vergeten wordt. Vrijheid en bewegen samen voor jou en je trouwe viervoeter.

https://www.hondensteps.nl/