Ace Magazine
Image default
Industrie

Teflon slang

Van de term PTFE heb je waarschijnlijk al eens eerder gehoord. PTFE is de afkorting voor polytetrafluoroethylene. Dit is een synthetische polymeer welke uit twee basis elemenenten bestaat. De twee basiselementen zijn fluor en koolstof. Het opmerkelijke aan PTFE is dat het een bijzondere eigenschappen bevat waardoor er zeer veel verschillende toepassingen zijn waarvoor je PTFE kunt gebruiken. 

Een van de bekendste eigenschappen is dat het zeer goed bestand is tegen chemicaliën en zuren. Daarnaast kan het zeer goed overweg met zeer variërende temperaturen van -190 graden celsius tot en met +327 graden celcius.

Een PTFE slang is een slang welke dus moeiteloos chemicaliën en zuren kan verdragen onder zeer lage en zeer hoge temperaturen. De PTFE slang kan als voorbeeld ingezet worden voor het transporteren van gas of olie. 

Bijkomende voordelen van PTFE is dat het niet brandbaar is en dat het tegen veelvuldig buigen kan. Oprollen of afrollen van een PTFE slang is dus geen probleem en heeft geen invloed op de levensduur.

Het verschil tussen een ptfe en Teflon slang 

Het verschil tussen een PTFE slang en een Teflon slang is er niet omdat Teflon een merknaam is voor dezelfde samenstelling als PTFE. Teflon en PTFE is dus hetzelfde. Een PTFE slang is dus niet beter of slechter dan een Teflon slang.

 

PTFE slang in verschillende diktes

Je kunt een PTFE slang kopen in verschillende lengtes en diktes. Bij de dikte wordt er gekeken naar de binnenmaat en buitenmaat. Een PTFE slang van 10mm x 12mm heeft een binnendiameter van 10mm en een buitendiameter van 12mm. De dikte van de slang zelf is dus 2mm. Een PTFE slang wordt tevens ook wel een PTFE tube genoemd.

 

Waar kun je PTFE tubes kopen

Bij https://ptfetubeshop.com kun je terecht voor verschillende PTFE slangen / tubes van een lengte tot en met 2500 meter. Actuele prijzen vind je op de website.