Ace Magazine
Image default
Auto

Zo rij je voordelig in een Volkswagen Caddy

Zou je graag een Volkswagen Caddy rijden, maar vind je de aanschaf van een nieuwe wagen te duur? Misschien overweeg je dan om een occasion te nemen. Hoewel een tweedehands auto natuurlijk goedkoper is in aanschaf, zijn de kosten voor onderhoud en reparaties vaak hoger en daarbij kunnen deze kosten ook onverwacht komen. Het bezit van een auto is voor veel mensen dan ook een behoorlijke kostenpost. Gelukkig kan het ook anders. Je kunt namelijk ook een Volkswagen Caddy leasen. De zakelijke leaseauto is velen wel bekend, maar ook privé is het mogelijk om een auto te leasen. Zakelijk of privé een auto leasen

Als je zakelijk een auto kan leasen, dan zijn hierover afspraken gemaakt die vastgelegd zijn in de arbeidsvoorwaarden. Je werkgever biedt jou een leasebudget, waarmee jouw bijdrage van de maandelijkse kosten van de leaseauto betaald worden. Verder wordt een deel van de waarde van de auto opgeteld bij je inkomen, dit wordt de fiscale bijtelling genoemd. Deze bijtelling wordt berekend als een bepaald percentage van de cataloguswaarde van de auto. Daarover betaal je vervolgens belasting. Deze bijtelling is niet aan de orde wanneer je privé een auto wil leasen. Wel betaal je bij privé lease een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij.

Wat zijn de voordelen van een leaseauto

Je kunt dus zowel zakelijk als privé een Volkswagen Caddy leasen. Het grootste voordeel is dat je nooit voor verrassingen komt te staan. Je kunt vooraf precies berekenen wat de auto je maandelijks kost. Onverwachte reparaties of onderhoudsbeurten die duurder uitvallen dan gehoopt, zijn voor de rekening van de leasemaatschappij. Ook kostenposten als afschrijving, belasting en verzekeringen worden door hen betaald. In veel gevallen worden zelfs de brandstofkosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Je weet dus precies waar je aan toe bent als je kiest voor een leaseauto.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen