Ace Magazine
Image default
Auto

Zelf je velgen repareren of spuiten. Hoe en waarmee doe ik dat?

Zelf velgen repareren of spuiten omdat deze beschadigd zijn door de stoeprand, roest of ouderdom? Dan moet je weten waarmee en hoe je de velgen van je auto kan herstellen zodat deze er weer als nieuw uitzien! In ons blog leggen we uit hoe het kan dat je velgen beschadigd raken en leggen we stap voor stap uit hoe je zelf beschadigde velgen kan repareren en opnieuw spuiten. Graag leggen wij je uit hoe je de reparatie van de velgen van je auto zelf kan uitvoeren!

Hoe ontstaat velgschade? Stoeprandschade is de meest voorkomende!

Ooit jezelf wel is afgevraagd hoe velgschade ontstaat? Het antwoord hierop is de stoeprand! Stoeprandschade aan je velg is de meest voorkomende vorm. Maar hoe kom je deze beschadiging op de autovelg als je het niet door hebt? Stoeprandschade ontstaat tijdens het in- en uitparkeren van de auto. Hierbij raakt de rand van de velg de stoep, waardoor aluminium en metalen velgen beschadigd raken. Stoeprandschade ziet er lelijk en onverzorgd uit. Hierdoor is het de grootste irritatie van iedere autoliefhebber. Schade aan je velg wil je dus graag snel zelf repareren en herstellen!

Velg spuiten? Welke lak kopen voor het spuiten van de velgen van mijn auto?

Wil je de velg van je auto spuiten omdat deze beschadigd is door de stoeprand, roest of omdat de bestaande lak oud en lelijk is? Dan moet je weten welk verf voor je velgen het beste is. Een velg heeft tijdens het rijden namelijk veel te voortduren! Om die reden moet velgenlak bestand zijn tegen remstof, remvloeistof, velgenreiniger, vervuiling die afkomstig is van het wegdek, strooizout, pekel en alle andere weersinvloeden. Klaar om de velg te spuiten? Dan adviseren we onderstaand stappenplan met het advies voor de beste lak voor je velgen!

Stap 1. Verwijder oxidatie, corrosie en roest van velgen

Zit er roest op de velg of heb jee plekken van oxidatie en corrosie? Dan is het noodzakelijk deze eerst te verwijderen van de velg. Je wilt roest van velgen verwijderen zodat het metaal of aluminium weer volledig schoon is! Hierdoor gaat de velg er niet alleen als nieuw uitzien, maar hiermee voorkom je ook dat oxidatie of corrosie zich later uitbreidt op de velg. Gebruik een roestomvormer of staalborstel om corrosie, oxidatie en roest van velgen te verwijderen!

Stap 2. Primer voor velgen

Wanneer je de lak op de velg gaat spuiten is een goede hechting noodzakelijk. Wanneer de verf niet goed hecht zal de lak al snel van de velg af gaan. Dit is zonde! Ons advies is om een 2-componenten primer te gebruiken voor de aller beste hechting van velgenlak. Een 2K grondverf zorgt dankzij de 2-componenten voor een extreem sterke hechting aan het oppervlak en zorgt er tevens voor dat de velg en lak beschermd wordt tegen roest en corrosie.

Stap 3. Kleurlak voor velgen

Kies de kleur lak die je op de velgen wilt spuiten. De originele kleur van de meeste velgen is aluminium metallic zilver. Wil je liever de kleur Gunmteal Grey, Zwart of een andere unieke en originele kleur? Bij CROP kun je terecht voor het kopen van iedere kleur om je velg te spuiten.

Stap 4. 2-componenten blanke lak voor velgen

Nadat je de kleurlak op de velgen gespoten hebt, wil je dat de verf een vernislaag krijgt. Een 2K blanke lak beschermt de velgenlak tegen krassen, remstof, -vloeistof, strooizout, pekel, weersinvloeden en andere verontreinigingen. Dankzij de 2-componenten wordt de blanke lak extreem hard waardoor het de verf op de velgen optimaal beschermd tegen alles!

Velg plamuren? Welke plamuur is het beste voor mijn velgen?

Wil je de velg plamuren voordat je gaat spuiten? Sommige velgen zijn ernstig beschadigd waardoor je de velg moet plamuren zodat de rand van het wiel weer strak is. Belangrijk is om te weten welke plamuur je moet gebruiken op de velg. Je wilt tenslotte een plamuur die makkelijk aan te brengen is, te modelleren en naderhand strak te schuren! Onze advies is om te kiezen uit onze 2K Plamuren. Dit zijn hoogwaardige 2-componenten polyesterplamuren die op iedere velg te gebruiken is!

Producten voor het repareren en spuiten van velgen die beschadigd zijn

Wil je producten kopen voor het repareren en spuiten van beschadigde velgen? Bij CROP kunt u terecht voor het kopen van professionele producten voor velgenreparatie. Deze reparatieproducten worden dagelijks gebruikt voor het origineel herstellen van kapotte en velgen met stoeprandschade.

Velgen schoonmaken met een reiniger en borstel

Zijn je velgen weer als nieuw? Velgen schoonmaken is dan van essentieel belang om ze zo te houden! De beste manier om velgen schoon te maken is met een velgenreiniger en velgenborstel. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor het grondig schoonmaken van velgen waardoor ze weer stralen. Een goede velgenreiniger verwijdert de meest hardnekkige vervuiling, remstof, teerspetters en andere verontreinigingen. De velgenborstel zorgt ervoor dat je tijdens het schoonmaken van de velg geen plekje mist. Velgenborstels hebben een unieke vorm waardoor makkelijk de meest complexe velgen kan reinigen.

https://www.nonpaints.com/nl/smartrepair-spotrepair/velgenreparatie