Ace Magazine
Image default
Auto

Met de leaseauto naar het buitenland

Je hebt als zzp’er een goedlopend bedrijfje. Een bestelauto leasen is geen probleem voor jou. Een leaseauto biedt veel voordelen. Met een goed leasecontract is alles al voor je geregeld en hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Daar ben je tenminste wel zeker van zolang je in Nederland blijft. Maar dan krijg je de kans om in het buitenland aan de slag te gaan. Je kan erheen rijden met de auto. Maar je vraagt je dan af of je met je leaseauto de grens wel over mag. 

Toestemming om te mogen rijden

Wat je zeker eerst moet weten is dat je in sommige landen een buitenlandverklaring nodig hebt om daar in een leaseauto te mogen rijden. In landen als bijvoorbeeld Turkije en Marokko is leasen niet algemeen bekend. Het kan vervelend worden als je daar pech hebt en ze horen daar dat je auto niet voor de volle honderd procent van jou is. Met een buitenlandverklaring geeft de leasemaatschappij je toestemming om in dat land te rijden in je gewenste periode. Om een buitenlandverklaring te krijgen moet je die eerst aanvragen bij je leasemaatschappij. Die regelen het verder met de KvK. Het kan zijn dat je ook nog langs moet bij de ambassade van het land om daar verdere toestemming te vragen.

Wees op tijd

Het kan geen kwaad om je leasemaatschappij te vragen wat hun mogelijkheden zijn in het buitenland en wat je kan doen in gevallen van nood. Geef je bedrijfsauto zoals je Peugeot Partner lease een grondige controle, om nare verrassingen te voorkomen. Informeer ook naar de wetgeving van het land over leaseauto’s en of een buitenlandverklaring nodig is. Doe dit ruim op tijd en je kan ook zonder zorgen Nederland verlaten en aan het werk in het buitenland. Voor meer informatie met betrekking tot leasen kunt u contact opnemen met ons!

 

https://www.bestelautoleasen.com/