Ace Magazine
Image default
Auto

Leasen als een zzp’er: zo doe je dat

Leasen als een zzp’er: zo doe je dat

Ben je ingeschreven als zelfstandige ondernemer bij de Kamer van Koophandel? Dan heb je recht op het zakelijk leasen zzp van een auto. Maar wat houdt dit precies in en wat zijn precies de voordelen voor jou? Hieronder lees je er alles over en ontdek je in enkele stappen de voordelen van bijvoorbeeld een Dacia Dokker lease.

Voordelig leasen als zzp’er

Als ondernemer kun je een bus leasen. Deze kosten zijn namelijk volledig fiscaal aftrekbaar. Tevens betaal je elke maand weer hetzelfde bedrag, waardoor je niet voor verrassende kosten komt te staan. Dit sluit meteen aan bij het derde voordeel: de maatschappij waarbij je een auto leaset, neemt alle risico’s van je over. Je hoeft dus zelf niet meer te denken aan de onderhoudskosten, de verzekering en afschrijving. Alles wordt voor jou geregeld. Als zzp’er weet je als geen ander dat je tijd kostbaar is, dus als je een auto leaset valt er al een grote last van je schouders. 

Operational lease: zakelijk huren

De meest voorkomende vorm van leasen is de operational lease. Hierbij blijft de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch de eigenaar van de auto. Daardoor is de maatschappij gedurende het contract met jou verantwoordelijk voor het beheer en de risico’s. Denk hierbij aan onderhoudskosten, verzekering, afschrijving en meer. Let wel dat dit bekent dat de leaseauto niet op jouw balans staat aangezien het niet als eigen vermogen telt. 

Voor welke auto ga ik?

Afhankelijk van je branche kies je een leaseauto die het beste bij jouw beroep past. Moet je bijvoorbeeld vaak grote spullen vervoeren? Dan is Volkswagen Transporter leasen een aanrader. De bijtelling bedraagt hierbij 22 procent, dit houdt in dat de auto relatief zuinig is. Het kan natuurlijk altijd beter, maar die keuze ligt volledig bij jezelf.

https://www.busleasen.com