De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken bij test aankoop

De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken bij test aankoop

  • augustus 19, 2017
  • 0 comments

Aan het afsluiten van een goedkope autoverzekering zal wel het berekenen van de premie bij een paar van de goedkoopste verzekeringen vooraf moeten gaan. Dit komt omdat er een aantal zeer goedkope verzekeraars actief zijn, maar niet elke verzekeraar voor elke auto die verzekerd moet worden even goedkoop zal zijn. Vooraf is dus niet te zeggen welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering aanbiedt, maar wat wel te zeggen is is dat je bij onderstaande verzekeraars in elk geval een zeer goedkope autoverzekering zult kunnen vinden. Het is aan jou om je premie voor de goedkoopste autoverzekering nog even te berekenen met de gegevens van je auto en ook van jezelf als verzekerde en dan zul je er direct achter komen welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering aanbiedt. In het overzicht zie je een voorbeeldpremie staan die is gebaseerd op de gegevens die je onder het overzicht ziet staan. Op deze manier krijg je direct een goed idee van de verhoudingen tussen verzekeraars, maar nog altijd zul je zelf even een precieze premie berekening moeten maken voor je eigen situatie en dus de goedkoopste autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekering hangt af van auto en verzekerde

Het is niet zo dat er 1 verzekeraar in het rijtje staat die standaard de meest goedkope is. Wil je bijvoorbeeld een Opel uit het jaar 2000 verzekeren, dan is Inshared misschien de goedkoopste autoverzekering en als je een BMW uit het jaar 2013 wilt verzekeren is FBTO misschien de goedkoopste autoverzekering. Het hangt dus af van de auto, maar ook van je eigen gegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal opgebouwde schadevrije jaren dat je hebt. Er is dus niet slechts 1 verzekeraar te wijzen als de verzekeraar voor de goedkoopste autoverzekering, maar een feit is wel dat de autoverzekeringen die door bovenstaande verzekeraars aangeboden worden scherp zijn qua prijs en dat de goedkoopste autoverzekering dus zeker hier vindbaar is.

Dekkingen autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering staat niet altijd gelijk aan ook de best mogelijke autoverzekering. Zoals hierboven al beschreven staat zal dit afhangen van onder andere je auto. De autoverzekering kent 3 basisdekkingen die elk nog zijn uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen. De basisdekkingen zijn bij elke verzekeraar ongeveer gelijk en het vergelijken van autoverzekeringen begint dan ook bij de keuze voor een bepaalde dekking. Begin daarmee en ga vervolgens de premie berekenen bij de verzekeraars voor de goedkoopste autoverzekering. Hieronder lichten we de 3 basisdekkingen toe, zodat het je snel duidelijk wordt wat je ervan kunt verwachten en zodat je op basis van de informatie naar de goedkoopste autoverzekering kunt gaan zoeken.

Dekking WA

De dekking WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) is de aansprakelijkheidsdekking van de autoverzekering en de goedkoopste autoverzekering. Zoals je weet is een autoverzekering verplicht en dit is dan ook de verplichte dekking die je moet hebben. Het is de goedkoopste autoverzekering dekking van de 3 basisdekkingen. Het belangrijkste om te weten over deze dekkingsvorm is dat wanneer er schade ontstaat door jouw toedoen de schade door je verzekeraar zal worden vergoed. Dit geldt echter niet voor je eigen schade en vandaar dat dit dus ook de goedkoopste autoverzekering zal zijn. Rij je dus een deuk in de auto van een ander, dan wordt die deuk vergoed. Het is echter ook zeer aannemelijk dat je zelf ook schade hebt na de botsing, maar deze valt niet onder de WA dekking en dat betekent dus ook dat je verzekeraar hiervoor geen vergoeding uit zal keren. Gemiddeld genomen is het pas handig voor een WA autoverzekering te kiezen als je auto de leeftijd van 8 jaar is gepasseerd. Pas dan is deze goedkoopste autoverzekering ook rendabel. Een auto is namelijk gemiddeld gezien na deze leeftijd te zijn gepasseerd zoveel in waarde gedaald dat het geen zin meer heeft om nog voor een uitgebreidere en dus ook duurdere dekking te kiezen, zoals de dekkingen die hieronder zullen worden toegelicht. Heeft je auto dus nog niet een bepaalde leeftijd, dan doe je er niet verstandig aan een WA verzekering af te sluiten enkel omdat deze de goedkoopste autoverzekering oplevert. Je kunt dan beter voor een andere dekking kijken, maar de goedkoopste autoverzekering zal het dan niet gaan worden.

Dekking WA beperkt casco

Met de dekking WA beperkt casco weet je jezelf verzekerd van een schadevergoeding als je eigen schade hebt. De dekking heeft echter niet voor niets het woord beperkt erin zitten en dat betekent dan ook dat er een beperkte dekking geldt voor de eigen schades. Komt er namelijk schade voort uit het feit dat er door jouw toedoen een botsing is ontstaan, dan zal de tegenpartij uiteraard worden vergoed, maar dit geldt niet voor jou. Schade hoeft echter niet altijd door een botsing te ontstaan. Je auto kan namelijk ook schade oplopen door brand, hagel, storm en door diefstal. Voor dit soort zaken biedt de dekking WA beperkt casco dan weer wel dekking. De dekking geldt overigens ook voor ruitschade en voor opgelopen schade door een aanrijding met overstekend wild. Gemiddeld genomen zal deze dekking het meest tot zijn recht komen bij auto’s tussen 4 en 8 jaar oud. De premie hiervan kan bij sommige verzekeraars nog enigszins die van de goedkoopste autoverzekering benaderen, maar de goedkoopste autoverzekering zal het onmogelijk kunnen worden met deze dekking.

Dekking WA volledig casco

Met de dekking WA volledig casco verzeker je jezelf van een vergoeding van de schade aan je eigen auto op alle mogelijke manieren. Naast de schades aan je auto die worden vergoed door de dekking WA beperkt casco worden nu ook schades ontstaan na een botsing, schades ontstaan na te water raken en schades ontstaan door vandalisme vergoed. Het is dan ook niet voor niets de duurste dekking van de autoverzekering. Het beste kan er voor de dekking WA volledig casco worden gekozen indien je een auto wilt gaan verzekeren van nog geen 4 jaar oud. De waarde van de auto ligt dan nog hoog, waardoor de dekking WA volledig casco dan het meest logisch is om af te sluiten. Deze dekking levert zeker niet de goedkoopste autoverzekering op, maar valt je auto in de juiste leeftijdscategorie, dan is het wel de beste autoverzekering die je kunt afsluiten, ondanks het feit dat het allerminst de goedkoopste autoverzekering zal gaan zijn. De goedkoopste autoverzekering is in feite ondergeschikt aan dekking en in dit geval is het gewoon een kwestie van de goedkoopste autoverzekering zoeken voor bijbehorende dekking.

Beslis dus eerst welke dekking je voor je autoverzekering wilt hebben en ga dan op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Alhoewel de dekking WA volledig casco wel een dure autoverzekering zal opleveren wil je ondanks dat je voor de meest ruime dekking kiest nog altijd gewoon de goedkoopste autoverzekering afsluiten. Ook met de goedkoopste autoverzekering met een ruime dekking valt flink te besparen. Om deze goedkoopste autoverzekering te kunnen vinden begin je dus met het vergelijken van de verzekeraars hierboven en dan komen de goedkoopste autoverzekering vanzelf wel boven drijven.

Overstappen naar de goedkoopste autoverzekering

Door te gaan vergelijken en het op zoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering probeer je er altijd de beste verzekering uit te slepen. Ook al heb je al een autoverzekering, het blijft slim om dit te doen en de goedkoopste autoverzekering na te jagen. Het is namelijk zo dat wanneer je inderdaad in staat bent de goedkoopste autoverzekering te vinden dat degene die je nu hebt je kunt gaan overstappen. Waar je echter rekening mee moet houden als je dit graag zou willen doen is de looptijd van het contract dat je voor je autoverzekering hebt lopen. Aangezien een dergelijk contract een jaar loopt houdt dat in dat je niet altijd direct kunt overstappen als je de goedkoopste autoverzekering elders wilt gaan afsluiten. Het beste wat je even kunt doen is er dan je polisvoorwaarden op naslaan van je huidige autoverzekering om te zien wat voor mogelijkheden je hebt met betrekking tot het opzeggen van je autoverzekering. Vaak zal dit pas mogelijk zijn als de looptijd van je contract is verstreken en in dat geval zul je met je goedkoopste autoverzekering dus nog even moeten wachten.

Als je opziet tegen het overstappen naar een andere autoverzekering, dan kunnen we je gerust stellen. Het is zo dat de meeste verzekeraars namelijk hulp aanbieden bij het maken van de overstap naar de goedkoopste autoverzekering. Hierdoor hoef je zelf niets te doen en krijg je gratis overstaphulp. Hierdoor kun je dus gewoon gebruik gaan maken van de goedkoopste autoverzekering die je hebt gevonden en hoef je het niet te laten omdat je in de veronderstelling bent dat overstappen een hoop gedoe met zich meebrengt, dat is namelijk absoluut niet het geval. Laat je hier dus niet door weerhouden om uiteindelijk goedkoper uit te kunnen zijn met de goedkoopste autoverzekering.

http://watkosteenautoverzekering.nl