Image default
Adverteren

SEO Betekenis in 2019

De betekenis van SEO wordt vaak op verschillende manieren gedefinieerd. De letterlijke vertaling uit het Engels van SEO is “Search Engine Optimization”. In het Nederlands vertaald is dit zoekmachine optimalisatie. Wat houdt een SEO traject precies in? Wat betekent het om een SEO freelancer in te huren die dit volledig uit handen neemt en jouw website hogerop in Google brengt op de gewenste zoekwoorden?

Het traject begint vaak met een intakegesprek. De SEO freelancer gaat dan in gesprek met de eigenaar van het bedrijf een vraagt in welke mate deze eigenaar de weet. Het is belangrijke voor de specialist om erachter te komen wat de mate van kennis is van de persoon waarmee hij of zij samen gaat werken. Op deze manier kan er worden bepaald op welke manier er worden gecommuniceerd.

Ook zijn de maandelijkse rapportages hierbij erg belangrijk. De manier waarop de rapportages worden geschreven en het niveau wat wordt aangehouden. Wanneer de eigenaar van het bedrijf geen idee heeft waar SEO over gaat en wat dit voor zijn of haar bedrijf doet heeft dit impact op het niveau van de rapportages. Het is belangrijk om de SEO uitkomsten te vertalen naar de offline doelstellingen van het bedrijf waarmee samen wordt gewerkt.

De betekenis van SEO is voor iedere freelancer die werkzaam is in de branche zoekmachine optimalisatie anders. Ieder traject duurt minder lang of juist langer dan andere trajecten. Dit verschilt ook per bedrijf waarvoor wordt gewerkt. Belangrijker daarbij is nog welke branche dit bedrijf actief is. Wanneer een markt veel concurrentie heeft is het moeilijker om de voor de juiste posities in de zoekmachines bovenaan te komen. Ook verschilt dit per zoekmachine. Meer bedrijven concurreren om dezelfde plekken in Google dan in bijvoorbeeld zoekmachines zoals Bing of Yahoo. Puur omdat de naamsbekendheid van Google groter is dan de naamsbekendheid van Bing of Yahoo (of een andere zoekmachine).

Wanneer een SEO specialist heeft waargenomen of het bedrijf waar hij of zij mee samenwerkt de betekenis van SEO kent zal hij of zij doorgaan met het traject. De eerste optimalisaties worden vaak op de website zelf gedaan. Hierbij doet de specialist een aantal analyses om de huidige stand van zaken van de website in kaart te brengen. Nadat de huidige stand van zaken voor de website in kaart is gebracht zal hij deze direct rapporteren aan de eigenaar van de website.

Ben jij benieuwd naar de volledige betekenis van SEO? Neem contact op Ralf van Veen, een freelance SEO specialist uit Rotterdam.

https://ralfvanveen.com/

Related posts

Nederlandse keuken

Zomer BBQ

Knap knippen via een Knipcursus