Ace Magazine
Image default
Adverteren

Palladium trouwringen

Palladium wordt vaak gebruikt om te mengen met goud, waardoor witgouden ringen ontstaan. Maar palladium op zichzelf kan ook voor een heel mooie trouwring zorgen, het wordt alleen nog niet zoveel gebruikt. De ringen lijken op witgoud of edelstaal, maar omdat het een edelmetaal is, zijn latere maataanpassingen beter mogelijk.

Palladium trouwringen worden gemaakt door het materiaal te mengen met een ander metaal. Puur palladium is niet sterk genoeg om een ring van te maken, dus moet de hardheid eerst verhoogd worden. Dit wordt meestal gedaan met ruthenium of koper. Ruthenium valt net als palladium in de platinagroep, waardoor een ring gemaakt van deze twee metalen 100% edel genoemd kan worden. Sommige mensen prefereren daarom palladium ringen met ruthenium. Koper is echter ook een goed, sterk materiaal, dat zorgt dat er minder snel krassen op de ring komen. De meeste palladium trouwringen bestaan voor 95% van het gewicht uit palladium.

Er zijn veel voordelen van palladium trouwringen. Qua kleur lijken ze veel op trouwringen van witgoud, maar ze zijn harder. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen krasjes en beschadigingen, en blijven dus langer mooi. Ook de prijs is erg gunstig: de dichtheid van palladium is lager dan witgoud of platina, waardoor de prijs per kilo veel lager is. Hierdoor zijn de ringen ook een stuk goedkoper dan ringen die er hetzelfde uitzien, maar van witgoud of platina gemaakt zijn. Bovendien zijn palladium ringen ook een stuk lichter, waardoor ze comfortabeler gedragen kunnen worden.
Nog een voordeel van een palladium trouwring is dat het hypoallergeen is. Wanneer je dus last hebt van een snel geïrriteerde huid, zal je hier een palladium ring niet voor problemen zorgen. Fijn!

Door de hardheid van palladium is dit materiaal zeer geschikt voor trouwringen met een strak ontwerp. Je kunt kiezen voor een simpele band, voor een inzetting in een andere kleur, of een in

zetting met diamanten. Maar als je liever meer vormen en details in de ring wilt hebben, kun je beter voor een trouwring van platina gaan.
Vaak dragen de bruid en bruidegom dezelfde palladium trouwring, maar is die van de vrouw ingezet met extra diamanten, die de ring vrouwelijker en eleganter maken. Zo hebben jullie allebei aparte ringen, die wel perfect bij elkaar passen!

Een palladium trouwring is dus een stuk beter betaalbaar dan ringen die er hetzelfde uitzien, maar gemaakt zijn van witgoud of platina. Ook is het erg sterk en goed bestand tegen beschadigingen. Wanneer je dus op zoek bent naar een mooie, elegante, maar ook betaalbare ring, is een palladium trouwring zeer geschikt!