Ace Magazine
Image default
Adverteren

Werkt huwelijksbemiddeling ? – een goedkope en discrete optie

Voor de meeste koppels is relatiebemiddeling niet de onmiddellijke keuze. De meeste koppels gaan eerst proberen er zelf uit te geraken vooraleer ze professionele hulp gaan zoeken. Dit betekent dat relatiebemiddeling voor veel koppels eigenlijk de laatste redplank is wanneer ze wanhopig proberen de liefde in hun huwelijk een nieuwe kans te geven. Nochtans, er zou een goedkopere en meer efficiënte manier zijn om dit te doen. Laat ons eens kijken en proberen een antwoord te vinden op de vraag of huwelijks- bemiddeling wel echt helpt?

Een erkende huwelijksbegeleider is meestal een psycholoog. Volgens depsycholoog.nl begrijpt een psycholoog maar al te goed de complexe natuur van het menselijk wezen en het is juist deze vaardigheid die hem in staat stelt om relatieproblemen, die kunnen voorkomen tussen de beide partners, op te lossen.

 We hebben even de meest voorkomende problemen opgesomd waarmee een huwelijksbemiddelaar kan geconfronteerd worden bij een koppel : alcoholisme, financiële problemen, weinig zelfvertrouwen, gezondheidsproblemen, fysiek of verbaal misbruik en vreemd gaan. De sessies van een huwelijksbegeleiding geeft de partners de kans om totaal eerlijk te zijn tegenover elkaar en alles te zeggen wat er op hun hart ligt.

De hulpverlening van een huwelijksbegeleider mag niet licht worden opgevat. Het moet steeds de laatste mogelijkheid zijn. De kosten voor een huwelijksbegeleider kunnen gaan van $75 per uur tot ongeveer $300 per uur. Het is wel heel waarschijnlijk dat niet al jouw problemen opgelost zullen worden in één uur, dus moet je wel bereid zijn om nogal wat geld op tafel te leggen voor deze dienstverlening. Natuurlijk hangt alles af van het feit of jullie inderdaad alles hebben geprobeerd wat mogelijk was om jullie relatie te redden alvorens je de stap naar de huwelijksbegeleider zette. Je kunt echter ook tegelijkertijd geen prijs zetten op het gelukkig zijn. 

De waarheid is dat 90% van de relaties kunnen worden gered eenvoudigweg door met elkaar te praten. Het hangt natuurlijk allemaal af van wat je zegt, want je moet het wel degelijk willen. 

Overweeg je om een psycholoog in te schakelen om je relatie te redden? Bezoek dan eens depsycholoog.nl (in Rotterdam) als je deze omgeving woont. Op de website staan tips en inzichtelijke artikelen die u kunnen helpen in het thema relaties.