Ace Magazine
Image default
Vervoer en transport

Zelf verhuizen: een goed begin is het halve werk!

Wist je dat een verhuizing in de top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven staat? Niet zo vreemd dus dat veel mensen tegen hun verhuizing opzien, en afgezien van alle herinneringen die met het inpakken van dozen door je handen gaan, is verhuizen natuurlijk ook gewoon ontzettend veel werk. In dit artikel willen wij van Hebo (verhuisbedrijf Amsterdam) je een aantal tips geven om je verhuizing zo makkelijk mogelijk te maken. 

Tips voor een verhuizing 

De eerste tip is in veel meer situaties van belang, maar bij verhuizen zeker: begin ruim op tijd en maak een haalbare planning. Tijdens het inpakken zul je merken dat dit toch altijd meer tijd kost dan van tevoren gedacht, en niets is zo stressvol als de wetenschap dat de overdrachtsdatum voor de deur staat en er nog verschillende kamers vol met spullen staan. Denk bij het inpakken ook alvast aan het uitpakken. Geef bijvoorbeeld de verschillende ruimtes een cijfer, waarmee je de dozen vervolgens nummert. Zo kun je ze tijdens de verhuizing snel op de juiste plek zetten. Om schade aan je meubels te voorkomen is het belangrijk om laatjes, die niet op slot kunnen, vast te binden met touw. Touw is overigens ook erg handig voor verhuisdozen die door hun inhoud aan de onderkant dreigen door te buigen. Touw eromheen en het probleem is opgelost. Ook is het een idee om belangrijke zaken (diploma’s, administratie, spullen met emotionele waarde) apart in te pakken, zodat je die desgewenst makkelijk in je eigen personenauto kunt verhuizen. Zo weet je zeker dat die spullen goed overkomen van je oude naar je nieuwe adres. Tot slot, als je kwetsbare meubels hebt en je verhuist bijvoorbeeld in de winter, kun je ervoor kiezen om je meubilair in te wikkelen in plastic folie, zodat de spullen niet nat worden als het regent. Verhuisbedrijven doen dit doorgaans ook voor je, maar als je dit zelf doet, scheelt het weer tijd op de dag van de verhuizing. 

Verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf in Amsterdam 

Na al dat voorwerk wil je de zekerheid hebben dat je spullen op de dag van de verhuizing goed overkomen. Of misschien wil je na het lezen van bovenstaande je verhuizing juist het liefst wel helemaal uitbesteden. Dit kan bij Hebo Verhuizingen. Met dit verhuisbedrijf in Amsterdam ben je ervan verzekerd dat je verhuizing op rolletjes loopt. Ze hebben ruim 90 jaar ervaring met verhuizen en zij kunnen er ook voor zorgen dat je spullen in- en uitgepakt worden. Hebo Verhuizingen kan dus gedurende het hele verhuisproces ingevlogen worden, wat het verhuizen een stuk relaxter maakt. Veel succes!

https://heboverhuizingen.nl/