Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De voordelen van LED kantoorverlichting

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de traditionele verlichting te vervangen voor ledverlichting. Er zijn dan ook verschillende voordelen te noemen die ledverlichting met zich meebrengt. Zo is het op de lange termijn goedkoper, maar voldoet het ook aan de strengere milieueisen voor de toekomst. Kiezen voor ledverlichting is dan ook een investering die zichzelf uiteindelijk terugbetaald. 

Financiële voordelen

In aanschaf mag de ledverlichting dan iets duurder zijn, op de lange termijn is ledverlichting voordeliger dan traditionele verlichting. Dit komt doordat de ledlamp een veel langere levensduur heeft. De ledlamp is ook zuiniger in energieverbruik, waardoor de energierekening lager wordt. Daarnaast geeft de ledlamp meer licht, waardoor minder lampen nodig zijn voor het verkrijgen van dezelfde hoeveelheid licht. 
Een ander financieel voordeel is de subsidie die kan worden verkregen van de overheid. De overheid wil het gebruik van ledverlichting stimuleren en wil het doormiddel van de subsidie voor bedrijven aantrekkelijk maken om over te stappen. 

Energiebesparing en het milieu

Om aan de milieueisen voor de toekomst te kunnen voldoen, is door de EU bepaald dat ons gezamenlijke energieverbruik voor 2020 met 20% gedaald moet zijn. Om deze doelstelling te behalen zijn bedrijven verplicht om te voldoen aan de verhoogde normen van de Richtlijn voor de Energieprestaties van Gebouwen (EPDB). Ledverlichting voldoet aan alle eisen van de EU. Om aan de normen ten aanzien van milieu en energiebesparing te voldoen, kan het als bedrijf dan ook interessant zijn om over te stappen op ledverlichting. 
Ledverlichting is niet alleen energiezuinig, het is ook om andere redenen beter voor het milieu dan traditionele verlichting: bij het gebruik van ledverlichting komen geen milieuonvriendelijke stoffen vrij en de ledlamp is voor een groot deel goed te recyclen. 

De gewenste sfeer creëren

Een ander voordeel van ledverlichting is dat de verlichting gemakkelijk te bedienen is. De ledlamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, hierdoor is het gemakkelijker om per ruimte de juiste sfeer te creëren. Zo kunt u uw kantoorverlichting per ruimte optimaliseren en afstemmen op het doel van de ruimte; bij de receptie is wellicht een andere verlichting gewenst dan in een vergaderruimte. 

Uw traditionele kantoorverlichting vervangen voor ledverlichting brengt dus voornamelijk voordelen met zich mee: u draagt bij aan de verbetering van het milieu, u voldoet aan de energiebesparende normen die bepaald zijn door de EU, het is kostenbesparend en u kunt iedere ruimte voorzien van de gewenste verlichting.

https://power-light.nl/branches/office/