Ace Magazine
Image default
Vervoer en transport

Stretchfolie is een sterk verpakkingsmateriaal

Stretchfolie (ook wel bekend als wikkelfolie, handwikkelfolie en rekfolie) is een verpakkingsmateriaal dat vaak wordt gebruikt om een lading op een pallet verzendklaar te maken. Het materiaal wordt vaak gebruikt om ladingen te beschermen tijdens een zending of verhuizing. De folie zorgt ervoor dat de lading bij elkaar blijft. De folie biedt een beschermende laag en zorgt ervoor dat de artikelen in goede staat overkomen. De folie houdt de lading bij elkaar, waardoor je naderhand niet tot verassingen komt te staan.

Stretchfolie wordt vrij gemakkelijk om een lading heen gewikkeld. Dit wordt veelal gedaan met de hand of met een dispenser. De dispenser is een handig hulpmiddel voor het wikkelen van de folie. De goederen kunnen daardoor eenvoudig worden vastgezet zodat de lading stabiel blijft tijdens de zending.

Stretchfolie beschermt de ladingen tijdens transport

Stretchfolie beschermt palletladingen tegen vuil, vocht en stof. Daarnaast voorkomt de folie scheuren en verschuivingen. Dit komt door de grote doorsteek- en scheurweerstand. Het verpakkingsmateriaal biedt veel stevigheid waardoor de palletladingen bij elkaar blijven.

Stretchfolie is transparant waardoor de lading altijd zichtbaar blijft. Zo kun je de lading altijd in de gaten houden en zorg je ervoor dat je niet tot verassingen komt te staan. De folie is dun, extreem scheurbestendig en goed rekbaar. De folie is zelfs zo sterk dat het de hoeken van een palletlading ook beschermt.

Stretchfolie is in verschillende maten te verkrijgen

Binnen onze webshop hebben wij een ruim aanbod aan stretchfolie. Het verpakkingsmateriaal is van het merk Activa en is in verschillende diktes te verkrijgen. Zo hebben wij een light (500 kilo), basic (800 kilo) en power (1200 kilo) variant. Naast de transparante folie hebben wij ook de Activa power black (1200 kilo). Deze folie is zwart waardoor de goederen tijdens transport niet zichtbaar zijn. De folie wordt vaak gebruikt om kostbare goederen te voorzien van bescherming.

http://noppenfoliexl.nl/stretchfolie.html