Ace Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Een 3d pen aanschaffen

Ik had er al veel van gehoord; de 3d pen. Maar toen ik een filmpje zag op Facebook hoe de pen werkte en wat je ermee kon maken, was ik om. Ik wilde ook zo’n pen! Maar eigenlijk had ik geen idee waar je zo’n pen kon kopen. Dus eerst maar eens op Google kijken. Ik was verbaasd dat er verscheidene aanbieders zijn die helemaal gericht zijn op 3d pennen. Ik keek mijn ogen uit toen ik voorbeelden zag die met de pen waren gemaakt. Dat wilde ik ook!

De keuze van een pen

Eerst ben ik eens gaan rondkijken naar de verschillende pennen. Ook heb ik verschillende reviews gelezen over ervaringen van anderen. Al snel begreep ik dat de nieuwe versies van de pen wat dunner zijn dan de originele pennen en dat dat heel prettig werken is. Verder zag ik dat de laatste versies uitgerust zijn met een lcd scherm waarop het een en ander af te lezen is, zoals de temperatuur. Dat leek me ook erg handig. Verder heb ik me even verdiept in de vullingen voor zo’n pen, de zgn. filamenten. Daar was ik al snel uit; ABS filamenten zijn het beste en bovendien in de meeste kleuren verkrijgbaar

De koop van de 3d pen

Er zitten nogal wat verschillen in prijs tussen de aanbieders van de 3d pen. En te veel betalen doen wij Nederlanders niet graag, dus dat heb ik eerst vergeleken. Ik heb uiteindelijk de allerlaatste versie van de 3d pen van nu gekozen. Al ben ik me zeker bewust dat de ontwikkelingen op het vlak van 3d tekenen razendsnel gaan en er vast binnenkort weer een verbeterde versie op de markt zal verschijnen. Anyway, wil je een 3d pen kopen bij goedkope3dpen.nl inclusief filamenten uitstekende service en ik had hem super snel in huis.