Ace Magazine
Image default
Vervoer en transport

Hoe onderhoud je je boot

Wanneer je een boot hebt is het belangrijk dat je je boot ook goed onderhoud. Vaak gaan boten ook sneller kapot wanneer ze niet goed worden onderhouden. In deze blog wordt er uitgelegd hoe je het beste je boot kan onderhouden, zodat je lang kan genieten van je boot. 

De boot schoonmaken

Je moet je boot reden schoon houden als je hem lang wilt gebruiken. Als je de boot in zout water gebruikt, probeer dan je boot aan het eind van elke dag met zoet water te wassen, want zout veroorzaakt snel voor roest. Zout water vormt een grote bedreiging voor de structurele integriteit van de boot, dus laat hem niet te lang liggen. 

Probeer alle hoeken en gaten van de boot tijdens het hoogseizoen ten minste eenmaal per week schoon te maken, omdat dit helpt om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik dan ook altijd de juiste schoonmaakmiddelen en boot reinigingsgereedschap om er zeker van te zijn dat je alles goed schoon krijgt. 

Het polijsten van de boot is een moeilijke klus en gelukkig of dit niet elke keer te gebeuren, maar als het vaarseizoen maar een paar maanden per jaar duurt dan is het op zijn minst belangrijk om de romp te polijsten en te waxen voordat de winter begint. Als je veel tijd op de boot doorbrengt dan wordt er aangeraden om je boot tenminste twee keer per jaar te polijsten. 

Ververs de olie 

Het is erg belangrijk dat je ook de olie altijd op tijd ververst als je wilt dat je motor lang meegaat. Als je een gebruikershandleiding hebt, controleer dan de aanbevolen verversingstijd en volg deze zo nauwkeurig mogelijk op. Als er geen gebruikershandleiding is, zoek dan je exacte model op. 

Als je het niet zo goed weet, ververs de olie dan vaker dan je denkt dat nodig is, vooral als je een probleem tegenkomt of water in de motor ziet. 

Voorkom problemen

In de lente moet je je motor bijvullen met nieuwe benzine en de olie controleren, zelfs als de motor niet in het water heeft gelegen. Als de olie laag is, betekent dit dat er een olielek is. Start je motor dan ook nooit met oude benzine of te weinig olie, want dat kan de motor vernielen. 

Houd vooral de boot goed in de gaten en laat ‘problemen’ niet lang onopgelost. Als je een krasje ziet, gebruik dan zo snel mogelijk een krasjes remover en poets get daarna. Hoe langer het blijft zitten, hoe groter de kans dat het gaat roesten. 

Ook is het belangrijk om je boot goed te beveiligen. Daarbij moet je ervoor zorgen dat je boot goed vastgebonden is en ervoor zorgen dat het vrij is van beschadigingen door de steiger. Parkeer je boot dan ook nooit in ondiep water waar je boot tegen rotsen kan botsen, waardoor er krassen komen. Een kras in je boot kan ernstige en langdurige schade veroorzaken en dat is iets wat je absoluut wilt voorkomen. 

Probeer ook je boot zo vaak mogelijk af te dekken wanneer je je boot niet gebruikt. Niet alleen zal dit helpen om je interieur te beschermen tegen regen schade en zonschade, maar het zal je boot ook beschermen tegen schimmel.

Boten vervoeren 

Als laatste is het belangrijk dat je een goed bedrijf inhuurt die je boot kan vervoeren, dit is namelijk exeptioneel transport. Wellicht wil je je boot naar een andere stad meenemen om daar te varen of wellicht ga je gewoon verhuizen en wil je je boot laten vervoeren. Er zijn gelukkig veel bedrijven die jouw boot op een veilige manier kunnen verplaatsen. Doe goed onderzoek naar wat je eisen zijn en op basis daarvan kan je een bedrijf inhuren die jouw eisen voldoen. 

 

https://vandewetering.nl/exceptioneel-transport/