Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Waarom een interim recruiter inhuren?

Allereerst is een Interim Recruiter geen uitzendkracht. Ja, een interim-bureau kan je een uitzendkracht sturen die je bijvoorbeeld een paar weken helpt met de HR-administratie, maar hij of zij is geen Interim Recruiter. Een Interim Recruiter is een interim manager, d.w.z. iemand wiens expertise je voor een bepaalde periode inhuurt om de werving van je bedrijf op een hoger niveau te krijgen.

Wanneer moet je een Interim Recruiter overwegen?

  • Je hebt een tijdelijk verhoogde werkdruk en geen budget om een fulltime medewerker aan te nemen
  • Het bedrijf heeft zure behoefte aan extra mankracht en heeft die gisteren nodig
  • Je moet gespecialiseerde profielen aanwerven, maar je HR-team is alleen gewend om generalistische profielen aan te werven
  • Je hebt je interne HR-team nodig om zich op andere prioriteiten te concentreren. Toch moet de aanwerving sterk blijven
  • Je bedrijf heeft frisse ideeën en een fris netwerk nodig om nieuw talent aan te trekken.

Welke resultaten kun je verwachten?
Na afloop van zijn/haar opdracht zal een Interim Recruiter je bedrijf achterlaten met een hoger aanwervingspercentage, nieuwe, verbeterde aanwervingsprocedures, een beter werkgeversmerk, meer zichtbaarheid en interactie op sociale media, eventueel een trainingshandleiding voor junior recruiters,…Interim Recruiters zijn meestal meer gespecialiseerd in hun vakgebied en hebben een groter netwerk in hun nichemarkt. Ze weten hoe ze moeten omgaan met verschillende HR-technologieën en sociale media.

Wat gebeurt er tijdens het interim-zoekproces?
Wervingsbureaus gebruiken verschillende methoden om het beste talent te vinden. De bureaus die interim-diensten verlenen beschikken over een uitgebreid netwerk van talent en weten doorgaans wie er momenteel op de markt beschikbaar is, zodat je kandidaten kunt vinden zonder te hoeven adverteren. Dit kan helpen als je discreet moet zoeken, bijvoorbeeld voor een gevoelig project dat nog moet worden aangekondigd.

Als je naar een CV van een carrière-interim kijkt, kun je gaten tussen contracten verwachten, een kortere persoonlijke verklaring en meer nadruk op vaardigheden en projectresultaten; dit alles in een breder scala van bedrijfstakken dan je gewoonlijk op een permanent CV ziet.

De sollicitatieprocedure is veel sneller dan een vaste aanwerving en kan, afhankelijk van de beschikbaarheid van de klant, binnen 48 uur worden afgerond na een gesprek in één fase.