Ace Magazine
Image default
Vervoer en transport

Een vlekkeloze verhuizing met behulp van een verhuisbedrijf

Verhuizen met behulp van vrienden of een verhuisbedrijf 

U heeft een huis gekocht of gehuurd en de periode van inpakken en organiseren zit erop. De dozen staan wellicht al een tijd ingepakt in de gang, het internet is overgezet en de housewarming is al gepland. Alleen het verhuizen zelf moet nog gebeuren. U kunt de verhuisdag natuurlijk met vrienden en/of familie regelen, dit kan een gezellige dag worden maar helaas maken breekbare spullen ook een kans om nooit heel bij de nieuwe woning aan te komen. Mocht u toevallig een verzamelaar van exclusieve Ming vazen zijn, gewoon zuinig op uw spullen of vrienden niet willen belasten, dan kan het aan te raden zijn de diensten van een professioneel verhuisbedrijf te gebruiken. 

Gebruik van een ervaren verhuizer 

Er zitten meerdere voordelen aan het gebruiken van een verhuisbedrijf. Zoals eerder genoemd hebben ze veel ervaring met breekbare spullen, daarbij werkt het inzetten van verhuizers meestal een stuk sneller. Het tempo van de verhuizing hangt natuurlijk ook af van de afstand tussen de huizen en of deze goed bereikbaar zijn. 
Dan heeft u nog de keuze tussen een niet-erkend versus een erkend verhuisbedrijf. De kosten van het laatste kunnen wel 30 – 50 % hoger liggen! Zij rekenen verschillende kosten door zoals de bijdrage aan de organisatie en zijn verplicht om opslagruimte te hebben, waaraan natuurlijk ook uitgaven verbonden zijn. Bovendien zijn zij doorgaans een stuk minder flexibel. 

Verhuiskostenvergoeding 

Indien u recht heeft op een verhuiskostenvergoeding, maakt dat wellicht de keuze voor gespecialiseerde verhuizers nog aantrekkelijker. Dit is dikwijls het geval als u verhuist omdat dit voor uw werk nodig is, vaak kunt u ook een vrije dag krijgen om te verhuizen. Indien u moet verhuizen omdat uw huurwoning wordt gesloopt of gerenoveerd, informeer dan bij uw woningcorporatie of u in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. 

Tips voor een vlekkeloze verhuizing 

Bij een verhuizing hoort natuurlijk dat zaken geregeld en georganiseerd moeten worden en wellicht voelt het op de dag zelf ook best chaotisch aan. Er zijn echter handige tips die ervoor zorgen dat het verhuizen zo soepel mogelijk verloopt. Dit is voor iedereen fijn én dit is goed voor uw portemonnee want dit geldt ook bij verhuizen: tijd is geld. 
– Demonteer zelf de meubels 
– Verhuis kleine objecten zelf 
– Regel (extra) verhuiskrachten 
– Pak alles alvast goed in 

Neem een kijkje op onze site van Faster Verhuizingen voor alle relevante en aanvullende informatie.