Wat is squash precies? | Quality Squash Stores

Wat is squash precies? | Quality Squash Stores

  • juni 13, 2019
  • 0 comments

Ben jij een nieuwe squashspeler die de fundamenten van het spel leert kennen? Of ben je misschien wel ervaren, maar op zoek naar nieuwe manieren om het spel te verbeteren? Een manier om er zeker van te zijn dat je je beste niveau bereikt is door de squash forehand techniek te begrijpen. Dit artikel zal je helpen om de basis van de forehand te begrijpen, zodat je de grond kunt raken en alleen nog maar omhoog kunt gaan met je squash-spel.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door www.qss-squash.nl en www.qss-squash.nl/squash-rackets. De online squash webwinkel van Nederland En België.

Wat is de squash forehand techniek? De squash forehand wordt gespeeld op een longeerbasis voor maximale balans. De backswing is hoog naar laag. Bij contact met de bal, laat je je pols pikken en houd je het rackethoofd door de slagzone naar het doel gericht.

De squash voorhand techniek vereist het gebruik van verschillende armspiergroepen zoals de schouders, bovenarm en onderarm. Een goede techniek vereist meerdere aspecten. Deze omvatten het evenwicht en de positionering van het lichaam, de grip van het racket en het schommelpad, en we zullen een kijkje nemen in detail op al deze functies.

De Voorhand
Ondanks het feit dat de forehand het favoriete schot van veel spelers is vanwege de mogelijkheid om spelers de bal extreem hard te laten slaan en het feit dat het makkelijker is om de bal aan de forehand kant te zien, is het eigenlijk het moeilijkste schot om te leren.

Spelers kunnen veel kracht verzamelen aan de forehand kant, maar het is iets moeilijker om schoten uit te voeren die meer finesse vereisen, zoals drop shots of flicks.

Bovendien kan het ook moeilijker zijn om volledig accuraat te zijn aan de forehand kant, omdat het natuurlijke zwaaipad niet hetzelfde zal blijven wanneer het gebruikt wordt voor snelle, krachtige schoten, of langzamere schoten die meer subtiliteit vereisen.

Het is belangrijk dat spelers de verschillen in hun forehand swing leren kennen wanneer ze ervoor kiezen om een power shot te maken in plaats van wanneer ze op zoek zijn naar meer touch in hun spel.

Diversiteit aan de forehand kant is de sleutel tot verbetering omdat het het arsenaal van een speler door elkaar haalt, waardoor het moeilijker is voor de tegenstander om te raden welk schot hij vervolgens zal slaan.

Evenzo moet een speler proberen om niet alleen zijn forehand met kracht te raken, omdat hij misschien te vaak te vaak te hard zwaait, wat kan leiden tot armblessures, en het kan kostbare energie verspillen die nodig is voor andere gebieden van het squash-point.

Om de beste versie van je forehand te krijgen, moet je ervoor zorgen dat alle kleine details goed in de gaten worden gehouden, en je staat ze goed in de rij om ze uit te voeren.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je niet zomaar een goede forehand hebben door hard en snel met het racket te zwaaien.

Eerst moet je lichaamspositie zo nauwkeurig mogelijk zijn voordat je de bal gaat slaan.

Vervolgens moet je grip precies in de juiste positie zijn voor het type forehand dat je wilt uitvoeren.

Tot slot moet je swingpad worden ingesteld voor succes voordat je daadwerkelijk naar de bal zwaait, wat betekent dat je schouder, arm en pols moeten worden voorbereid en uitgelijnd voordat je het racket laat vallen om te slaan.

De zwaai zelf moet zuiver zijn in termen van het pad van de bal en de impact waarin de speler de bal raakt. Al deze stappen moeten precies op het juiste moment in elkaar gezet worden om een nauwkeurige flow naar het schot te creëren.

Helaas is dit moeilijk te doen en kunnen spelers hier echt alleen maar beter in worden met veel oefening en wedstrijdervaring. Verwacht niet al deze tips te krijgen bij de eerste poging, en wees geduldig met jezelf als je deze verschillende technieken leert.

Het belangrijkste om te onthouden is dat het de moeite waard is om extra tijd en moeite te steken in de extra tijd en moeite om ervoor te zorgen dat je de juiste techniek leert terwijl je begint. Het is verleidelijk om te spelen met wat goed en natuurlijk aanvoelt, omdat spelers graag de top willen bereiken. Als het echter een beetje ongemakkelijk aanvoelt, betekent dat normaal gesproken dat je de juiste techniek leert.

Als je te veel haast hebt bij het leren van de squash-forehand techniek, kun je jezelf op de lange termijn hinderen omdat je misschien niet de techniek hebt die je in staat stelt om het hoogste niveau te bereiken. Dit is het belangrijkste om te onthouden in je leerproces. Het juiste, hardere werk dat je nu doet, zal op de lange termijn het meeste resultaat opleveren. Heb genade met jezelf en geniet van het proces!

Grip Hand Positionering
Bij squash worden, in tegenstelling tot bij tennis, alle schoten met dezelfde grip uitgevoerd.

Het is belangrijk om te controleren of u de juiste grip gebruikt; het gebruik van een onorthodoxe grip heeft grote gevolgen voor de mechanica van uw forehand swing, en voor de nauwkeurigheid die u in het schot kunt overbrengen.

Kijk naar je grip, en controleer of je de volgende punten goed aftapt.

Vorm een “V” langs de zijkant van je grip door je grip iets naar links te draaien, totdat je duim over de voorkant van het handvat komt.
De zijkant van uw duim moet zich om het handvat van het racket wikkelen om uw middelvinger te raken.
De andere drie vingers – de pink, de ringvinger en de middelvinger – moeten de stevige basis van uw greep vormen. Deze moeten stevig blijven als je de bal raakt, en hier wordt je kracht opgewekt.

https://www.qss-squash.nl