Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Creatief bezig zijn met de 3d pen!

Ben je zelf erg creatief of wil je graag eens creatief aan de slag gaan? Zowel voor volwassenen als voor kinderen is de 3d pen een nieuwe uitdaging! Het perfecte cadeau voor vriend, vriendin, zoon dochter want het is geschikt voor eenieder. En geloof het of niet; er is een 3d pen voor eenieder! Of je nu linkshandig of rechtshandig bent. Graag een kleine of grote 3d pen wilt. Of die meerdere mogelijkheden moet hebben of echt basis moet zijn. Alles kan! Kiezen voor een 3d pen is kiezen op basis van gevoel en mogelijkheden!

 

Als je 3d pennen met elkaar wilt vergelijken dan merk je al snel dat er versies bestaan met en display en zonder display. De versie met display is eigenlijk het laatste nieuwe 3d pen type in de markt verkrijgbaar. Een 3d pen met display is regelbaar in temperatuur en daarmee geschikt voor haast elke type filament (vulling van de 3d pen). Ben je op zoek naar een 3d pen dan is een pen van deze nieuwste generatie zeker aan te bevelen.

 

 

 

 

Als je verder gaat kijken dan bestaan er kleine en grote 3d pennen; voornamelijk een kwestie van smaak. De iets duurdere pennen werken met een USB aansluiting waardoor deze te gebruiken zijn op een power-bank. De goedkopere uitvoeringen zijn vaak vanwege de hogere spanning iets krachtiger en sneller maar ook zwaarder. Helemaal in de top zit een 3DSimo pen welke zelfs mogelijkheden heeft voor solderen, snijden en branden! Zo ziet u voor ieder wat wils is er iets.

 

De 3d pen werkt met plastic vullingen welke filamenten genoemd worden. Deze zijn te verkrijgen in heel veel soorten kleuren, echter best te koop in voordeelsets. Grofweg onderscheiden zich twee soorten. ABS en PLA. ABS is meest geschikt voor universeel gebruik omdat dit heel sterk is; maar het heeft een lichte chemische geur. PLA is wat zwakker maar wordt meestal verkocht vanwege de lagere verwerkingstemperatuur en de biologische samenstelling.

 

Filamenten worden overal ter wereld gemaakt. Helaas is er ook veel slechte kwaliteit te verkrijgen waarvan onbekend is wat de samenstelling is. Printerpen.nl levert filamenten welke binnen Europa zijn geproduceerd en waarvan de samenstelling exact te volgen is en welke aan strenge kwaliteits-eisen moeten voldoen.  Niet alleen perfecte rondheid maar ook samenstelling is van belang voor printkwaliteit. Laat u niet verleiden tot goedkope filamenten want ook uw levensduur van uw 3d pen wordt beinvloed.

  

https://www.printerpen.nl/3dpennen