Ace Magazine
Image default
Sport

Feitjes over de trampoline

Trampolines zijn inmiddels ver ontwikkeld sinds het moment dat ze zijn geïntroduceerd aan het begin van de 20e eeuw. Al generaties kinderen spelen heel vaak met veel vermaak op de spring apparaten. Om je wat meer te vertellen over de trampoline hebben we leuke feitjes opgesteld voor jullie die leuk zijn om te weten.

 

De uitvinding van de trampoline

 

Bijna een eeuw geleden, in 1936 om precies te zijn, bedachten de vrienden Larry Griswold en George Nissen samen de trampoline zoals wij deze in de tegenwoordige tijd kennen. Ze werden toen geïnspireerd door de circusartiesten die allemaal rare en vooral erg gevaarlijke trucs deden. Larry Griswold en George Nissen wilden de trampolines bij de het grote publiek introduceren.

 

Zoals alle bekende uitvinders begonnen zij ook in hun garage. Nissen kon als gymnast het prototype ook gelijk heel goed testen. Het eerste model werd gemaakt van allemaal verschillende soorten afvalmateriaal. Uiteindelijk gingen ze ermee toeren als een onderdeel van het Iowa Hawkey Circus. Hierna kwam de trampoline al snel in de massaproductie.

 

De oorsprong van de naam “trampoline”

 

Nissen heeft niet alleen de trampoline uitgevonden maar daarnaast heeft hij ook een naam gegeven. Het is een pseudoniem die hij zelf kreeg tijdens optredens die hij deed in Mexico. Het spaanse woord trampolin betekent letterlijk duikplank.

 

Trampoline springen is olympisch

 

Trampoline springen is een olympische sport sinds de Olympische Spelen van 2000. Op het moment zijn er twee evenementen bekend binnen de sport, het mannen en het vrouwen gedeelte. De deelnemers worden beoordeeld op hun techniek en het aantal hoogte meters.

 

Het record voor meeste sprongen

 

Hiervoor moet je helemaal terug naar het jaar 1986. Zes studenten van de Cleveland State University zetten toen een bijzonder record door 53 dagen op een rij op een trampoline te springen. Echt een bizar record te noemen!

 

Calorieën verbranden met springen

 

Trampoline springen is perfect om effectief calorieën te verbranden. Met twintig minuten springen kun je ongeveer 100 tot 200 calorieën verbranden. Naast dat je je balans en lenigheid kunt verbeteren kun je dus ook gelijk vet verbanden.

 

https://www.trampolines.nl/