Ace Magazine
Image default
Muziek

Besparen op je pianolessen

Natuurlijk wil iedereen besparen op zijn pianolessen. Maar nu de vraag: “Hoe pak ik dit nou precies aan?” Ten eerste zijn er al meerdere varianten van pianolessen als cursussen. Alleen al door deze cursussen te gaan vergelijken kun je al behoorlijk wat geld besparen. In dit artikel zal je juist tips krijgen om zowel tijdens het aanschaffen als piano spelen weten te besparen.

Waarop let je bij de aankoop

Zoals gezegd is het verstandig om eens te gaan vergelijken. Zo zijn er bijvoorbeeld drie soorten te onderscheiden: muziekschool, privé leraar als online piano cursus. Vooral deze laatste is erg interessant, wat het besparen betreft. Online pianolessen zijn namelijk voor een bepaald bedrag te verkrijgen, waardoor je daadwerkelijk eigenaar kunt worden van de cursus. Bij een muziekschool/privé leraar betaal je gewoon per les, wat weleens kan oplopen tot 1000 a 2000 euro per jaar. Daarnaast is het ook mogelijk om filmpjes te kijken waarin alvast bepaalde akkoorden worden verduidelijkt. Bijvoorbeeld wat je in onderstaande filmpje ziet.

Tijdens de pianolessen

Nadat je de juiste cursus hebt gekozen voor een redelijk bedrag, wil je natuurlijk nog meer geld besparen. We hebben het dan met name over het te kiezen toetsinstrument. Je kunt namelijk kiezen voor een ouderwetse piano als de vleugel, maar ook voor een keyboard. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om als beginner te kiezen voor zo`n keyboard, omdat deze al te verkrijgen zijn voor 100 a 200 euro. In vergelijking tot een middenklasse vleugel of akoestische piano, welke rond de 7000 euro kosten, is dit natuurlijk een flinke besparing. Lees meer over keyboarden op: http://www.leeronlinepiano.nl/keyboard-piano/.

Daarnaast heb je nog liedboeken nodig waaruit je kunt piano spelen. Tegenwoordig is het liedboek eigenlijk al uit de mode en zal je gewoon ook online muziekstukken kunnen opzoeken. Wanneer je voor de online piano cursus hebt gekozen zal je eigenlijk al meteen online leren piano spelen.

Blijf gemotiveerd

Online pianolessen zijn met name gericht op de zelfstudie van de pianist. Hierbij is het gemotiveerd blijven soms erg lastig. Daarom kun je beter steeds 10 minuten spelen, dan gelijk een paar uur. Zo hou je het namelijk veel langer vol en zal je tevens effectiever piano kunnen spelen. Daarnaast is het aanleren van een juiste vingerzetting ook erg belangrijk om fouten te voorkomen.