Ace Magazine
Image default
Muziek

Waarom is een digitale piano zo populair?

Nou, ik laat je dat er eentje uitzoeken, maar laat me je gewoon snel afleggen van enkele van de belangrijkste voordelen van een digitaal keyboard over een akoestische. Een digitaal keyboard is een stijl van elektronisch keyboardapparaat dat is ontworpen om alleen te dienen als een alternatief voor het standaard akoestische keyboard, zowel in hoe het in uw handen voelt en in het geproduceerde geluid. Digitale piano’s gebruiken ofwel bemonsterde monsters of gesynthetiseerde simulaties van een akoestisch keyboard, dat later wordt versterkt via een interne vaste-staatsluidspreker. Kortom, een digitaal keyboard is in wezen een miniatuurversie van de beste keyboards die u zult vinden bij clubs en concerten.

Laten we nu praten over enkele van de voordelen van deze elektronische keyboards. Voor starters bieden ze verschillende soorten geluiden en plaatsen met hetzelfde controleschema. Dit wordt bereikt door het gebruik van digitaal bemonsterde tonen of digitale tonen en gewogen toetsen. De gewogen sleutels zijn die die reageren op de aanraking van de vinger in plaats van een veerachtig gevoel uit de arm of van de piano-hamers.

Deze gewogen sleutels reageren op elke druk die op hen wordt toegepast en zorgen voor een ongelooflijk expressief spelen. Dit is de reden waarom veel pian-spelers kiezen om te beginnen met elektronische keyboards in plaats van piano’s. En als je geen enkele van de geweldige klinkende keyboards hebt uitgesproken, ben je het echt aan jezelf verschuldigd om dat te doen. Meest populair beschikbaar vandaag zijn die gemaakt met Korg, Roland en Casio. Ook al geef ik de voorkeur aan digitale piano’s omdat ze zo praktisch zijn, er is geen ontkenning dat deze keyboards de verbeelding vastleggen en ongelooflijke tonen aanbieden.

Als u de geluiden van een digitaal keyboard vergelijkt met die van een rechtopstaande piano, zult u snel zien hoeveel anders het is. De notities die beschikbaar zijn op een elektronisch keyboard zijn geweldig. Er zijn bemonsterde stemmen die verbazingwekkend klinken wanneer ze door een microfoon worden gespeeld en elke noot heeft een uniek geluid. Dit is de reden waarom een digitale piano zo populair kan zijn.

Er zijn verschillende nadelen aan het gebruik van keyboards in plaats van piano’s. Een van deze nadelen is dat het moeilijk is om te beheersen. De reden hiervoor is dat het aantal sleutels bijna oneindig meer is dan die van een traditionele akoestische piano. Een ander nadeel is dat het gemakkelijk om je polsen en vingers te beschadigen bij het typen op een keyboard. Dit is de reden waarom de meeste docenten het lesgeven van studenten het keyboard vermijden.

Digitale piano’s komen meestal met drie verschillende hamers. Deze hamers zijn meestal gelabeld toon en hamer. Door de juiste combinatie van deze hamers op de toetsen te gebruiken, kunt u de kwaliteit en de toonhoogte van het geluid wijzigen. Als u bijvoorbeeld wilt dat de piano warm klinkt, gebruikt u meer toonhamers.

Wanneer u digitale piano’s gebruikt, moet u MIDI-software gebruiken om alle functies te regelen. Dit komt omdat de meeste MIDI-software-plug-ins u toestaan om het volume, de panning en andere geluidselementen van uw keyboard te regelen. Dit is de reden waarom een digitaal keyboard zo populair is voor mensen die graag uitvoeren, maar het budget niet hebben voor een echte akoestische piano.

Een ding dat Yamaha-piano’s zo groot maakt, is dat ze echte analoge synthesizers zijn. Yamaha-keyboards zijn niet alleen de beste klinkende synthesizers ooit gemaakt, maar ze zijn ook enkele van de goedkoopste. De meeste digitale synthesizer-modellen zijn enkele honderden dollars. Dit komt omdat de prijs van de werkelijke componenten die wordt gebruikt om de synthesizer te construeren, ongelooflijk hoog is. Als een fabrikant een instrument kan produceren dat honderden kost, in plaats van duizenden, hebben ze veel waarschijnlijker een redelijke prijs voor het in rekening brengen.

Een ander ding dat veel piano’s onderscheidt, afgezien van gewone snaarinstrumenten is de manier waarop ze reageren op aanraakgevoeligheid. Digitale piano’s hebben een gewogen keyboard waarmee de gebruiker kan bepalen hoe responsief het instrument is om aan te raken. Er is een zeer duidelijk verschil tussen een gewogen piano en een gewone die niet een gewogen keyboard heeft. Hoe zwaarder het is, hoe responsiever het is om aan te raken.

Hoe zit het met sleutels? Een pianokeyboard heeft snaren aan elke sleutel, in plaats van hamers die op een keyboards rusten. Dit is de reden waarom een digitaal keyboard zo populair is voor muzikanten die graag doen, maar het budget niet hebben om een echte piano te kopen. Omdat het minder moeite heeft om elke sleutel te treffen, en meer druk om elke sleutel te raken, raakt een gewogen keyboard meer sleutels met meer kracht en produceert rijkere, krachtigere geluiden.

Ten slotte zijn er effecten op digitale piano’s en keyboards die niet vaak worden overwogen. Een van de meest opvallende effecten van het gebruik van digitale piano’s in live-uitvoeringen is het effect dat hun aanval- en releasetijden op het geluid hebben. Aanvaltijd verwijst naar hoe lang het voor de sleutel is om te raken en de release-tijd is hoe lang het voor de sleutel duurt om terug te keren naar de starttoets. Digitale keyboards hebben een vertraging ingebouwd bij hen die rekening houden met deze twee factoren. Dit is de reden waarom digitale piano’s zo populair zijn voor gebruik met live-uitvoeringen: ze maken het gevoel van een echte piano.