Ace Magazine
Image default
Muziek

Besparen als gitarist

Gitaar spelen hoeft niet per se een dure hobby te zijn. Het is ten eerst al helemaal niet nodig om een gitaar van een duur merk te kopen. Daarnaast kun je ook ontzettend veel besparen op de benodigde gitaar accessoires. Hieronder kom je een aantal tips te weten voor het kopen van een gitaren voor beginners en de bijbehorende accessoires.

Wat is een goede beginners gitaar?

Als beginnende gitarist kun je ervoor kiezen om een goedkope of dure gitaar te kopen. Dit is namelijk afhankelijk van je budget en/of je van het gitaar spelen een echte hobby wil maken. Weet je nog niet precies of je gitaarlessen wil gaan nemen? Dan is het verstandig om te beginnen met een budget gitaar oftewel een simpele gitaar. Dit is in de meeste gevallen een akoestische gitaar. Daarnaast kun je kiezen voor een akoestische gitaar met nylon of stalen snaren. In de meeste gevallen kun je het beste kiezen voor een klassieke gitaar (nylon snaren), omdat deze over het algemeen voordeliger zijn.

Waarom geen stalen snaren?

De stalen snaren kunnen pijn doen aan de vingers. Na een tijdje zal je hier aan gewend zijn, maar in het begin kan het ervoor zorgen dat je helemaal stopt met gitaar spelen. In dit geval is het belangrijk om een ‘plectrum’ (driehoekig stukje plastic) te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je vingers de snaren raken.

Benodigde gitaar accessoires

Natuurlijk een plectrum als je een western gitaar (stalen snaren) hebt aangeschaft. Daarnaast is het ook belangrijk om de gitaar af en toe te stemmen. Hierbij kun je kiezen voor een stemapparaat, maar ook gewoon voor een app op je mobiel. Een stemapparaat kost gauw al een paar tientjes terwijl een app gratis is. Toch is het wel weer zo dat een stemapparaat nauwkeuriger de snaren kan stemmen. In het begin is een app voldoende, want deze stemt de snaren gewoon op een juiste manier.

Je hebt een gitaar, plectrum en app om de gitaar te stemmen? Dan is het nu tijd om te beginnen met het gitaar spelen. In het begin kun je het beste eerst de belangrijkste gitaarakkoorden oefenen. Wanneer je deze goed kent kun je proberen eenvoudige gitaar liedjes te gaan spelen. Lukt het niet? Dan kun je altijd nog overwegen om online gitaarlessen te volgen. Voor 20 a 30 lessen betaal je ongeveer 50 euro en dat is in verhouding tot de lessen van een muziekschool erg voordelig.